vineri, 24 aprilie 2009

Doamna Beau'

Scriu asta pentru că pot să inventez. Pentru că pot să confund dorinţe. Pentru că pot să mă consider mai grozavă decât sunt. Pentru că pot să visez şi să mă mint. Pentru că trebuie să las undeva încărcătura asta, care, mai mult ca sigur, nici nu e a mea. Pentru că vreau. Pentru că pot. Pentru că. Unele afirmaţii îmi aparţin, altele îmi sunt mai străine ca greaca antică, ce noroc!

Nu am fost niciodată domnişoară de onoare. O să mă mărit cu regretul ăsta. O să mă mărit fără să fi avut măcar o aventură de-o noapte. O să mă mărit fără să fi făcut sex cu vreun negru. O să mă mărit fără să fi făcut vreodată vreun avort. O să mă mărit înainte de 30 de ani. O să mă mărit fără să am o carieră a mea, o casă a mea, o maşină a mea, un câine al meu. O să mă mărit şi n-am să ştiu cum poate fi altfel. O să mă mărit şi toate planurile mele de viitor se vor transforma în planurile noastre de viitor. O să mă mărit fără să am permis de conducere. O să mă mărit fără să cutreier lumea asta, fără să-mi târâi picioarele prin India (închipuită a) adolescenţei mele, fără să-mi fi valorificat potenţialul, fără să ştiu cât de greu se pot strânge banii de chirie sau cât de sufocant poate fi traiul de student în cămin, fără să-mi mai amintesc cum ţi se strânge sufletul când nu sună, nu vine, nu ştie. O să mă mărit şi-am să mă uit. Am să mă pierd. O să mă mărit şi-am să fiu gospodină, sâcâitoare, mamă, familistă, plictisitoare, neinteresantă. O să mă mărit şi-o să mă închid. O să mă mărit şi toată lumea o să ştie asta. O să mă mărit şi-o să mă îngraş, o să mă tund scurt şi-o să mănânc seminţe pe stradă, o să mă îmbrac în trening şi el la fel şi-o să ne plimbăm pe faleză ţinându-ne de mână. O să mă mărit şi-o să fac 7 copii, că-mi place mie cum sună şapte. O să mă mărit şi-o să mă simt penibil în cluburi şi-o să-i numesc copii pe cei de 20 de ani. O să mă mărit şi-o să mă dau atotştiutoare, atotfăcătoare, atotsimţitoare. O să mă mărit şi-o să am un sprijin, o jucărie, un responsabil. O să mă mărit şi-o să fiu Doamna Beau. N-o să mai fiu domnişoară, o să fiu mai multă pentru că lumea o să-mi spună poftiţi, intraţi, spuneţi. O să mă mărit şi-o să mă bucure o canapea, o perdea. O să mă mărit şi-o să devin proastă, semi-analfabetă, acră, sinistră. O să mă mărit şi-o să mă sperie faţa care se zgâieşte la mine din oglindă. O să mă mărit şi toate prietenele or să mă considere fericită, mulţumită, satisfăcută. O să mă mărit şi nici o problemă din câte pot avea n-o să pară altceva decât vânt de vară în ochii unora dintre ele. O să mă mărit şi n-am să mai fiu luată separat, ca individ, ca personalitate aparte, ci doar la echipă şi toate se vor înmulţi cu doi, şi banii, şi grijile, şi farfuriile şi visele. O să mă mărit şi oamenii, părinţii, prietenii, cunoştinţele or să aibă alte aşteptări de la mine. O să mă mărit şi dacă o să-mi vină să fug, n-am să fug. O să mă mărit şi o să mi se pară că vreau să fug. O să mă mărit, o să fac copii şi toate poşetele, hainele, cosmeticele, or să mi se pară inutile, inutile, inutile şi toate kilogramele în plus de care nu voi reuşi să scap niciodată or să mă reprezinte pe mine în lume şi-or să spună tuturor s-a măritat.
_________
Bang Bang

13 comentarii:

A-30-something spunea...

Ma sperii, nu vorbi asa!!! Si daca te ajuta cu ceva, mai sunt si altele in aceasta situatie :) Si ce daca te mariti, nu-i sfarsitul lumii, nu???

Anca Dionisie spunea...

Ce facem aici, Ambasadoareo? Pai asta-i indemn la revolta...ca acum pun mana pe furci si topoare:)))))))

Ambasadoarea spunea...

:))

Leah, pai nu, chiar nu e nici un sfarsit de lume, dar evidentiind unele situatii, care, serios vorbind, n-au nici o legatura cu persoana mea, ma lamuresc eu pe mine de unele chestii. Si, in plus, imi place sa "ma joc cu focul" :D

Anca, is obraznica:)

Liana spunea...

Tu, neinteresanta? TU, ma? Yeah, that will happen

World Wide Alinoi spunea...

Si dupa ce-o sa devii doamna Beau, domnul Beau ce functie va ocupa in Ambasada Fluturilor?
Ca ambasador nu poate sa fie, esti tu deja :D.
Cand e nunta? Ai gasit rochia? Gasisem un articol pe tema asta, zilele trecute, si chiar ma intrebam ce-ai facut... Daca vrei, pot sa-ti trimit linkul.

dramaqueen spunea...

Buei honey, ce muschii mei? Stiu ca sunt normale cosmarurile astea si inchipuirile si ezitarile inainte de nunta dar te rog foarte important sa nu-mi strici bucuria de a face parte din minunata suita de fondante... aaaa, pardon, domnisoare de onoare. Rupe-ti-as colacu-n patru!

Ambasadoarea spunea...

Liana, deci mancand seminte pe strada, imbracata intr-un trening cu 7 copii mai vezi?:D

Alina, beau-ul tot beau' ramane, forever:) Nunta e pe 27 iunie. Anul asta!!! Oh, my God, ma marit! :D Stii? :))

(am innebunit)

Nu, n-am gasit, trimite tot, orice legat de nunta, oricand:D

Hon, stiu ca abia astepti, ca-ti framanti mainile de nerabdare si ca umbli ca descreierata dupa rochii, chestii. NOT!!!
O sa treaca, cu ceva victime, dar o sa treaca, o sa vezi, o sa fie bine:))

INTJ spunea...

io nu m-am maritat ... ca nah :D ... da' ce-ti pot spune e ca nu-mi pare rau de nici o secunda din timpul care a trecut de la casatorie.

http://www.youtube.com/watch?v=nUgMNS18bGA

Liana spunea...

Cu 7 plozi, da. Cu seminte, nu :))

Liana spunea...

And btw, credeam ca astea sunt inglobate in conceptul de "neinteresanta" :))

Mishutza spunea...

Hai sa iti dau o veste buna,toate nebuniile astea sunt inainte de marele eveniment,pe urma ai sa descoperi ca nothing changed.Ba da,iti spune lumea doamna si te sochezi,iti vezi poza in noul buletin,poza e a ta,dar la prima vedere numele e fals,si iar te sochezi.Si cam asta e tot.Si din cand in cand simti nevoia sa spui cu glas tare,ca sa te autoconvingi:"m-am maritat",pt ca alte diferente nu vei simti.
No,distractie la nunta,sau ce iti doresti tu sa fie,eu am reusit sa scap de minunata petrecere,mi-am luat barbatul si am mers la semnat noi doi si cu frigul de decembrie.

Ambasadoarea spunea...

Mishutza, te invidiez ca ai putut sa renunti la petreceri, la ce vor parintii, s.a.m.d. Eu nu am cum sa-i lipsesc de placerea asta:) Nu de alta, dar m-ar dezmosteni si decapita in secunda 2:D

Mishutza spunea...

heheh,atunci de data asta pot sa iti spun ca imi pare rau pentru tine,eu m-am dezmostenit singura.Dar vezi partea plina a paharului,eu inca is cu ochii in vitrinele cu rochii de mireasa,asta e singurul lucru dupa care imi pare rau.Totusi,cred ca as fi fost caraghioasa doar eu,barbatul si popa,si eu in rochie de mireasa.