sâmbătă, 28 februarie 2009

Oaia neagră a Europei

Scris la nervi de 13!
Şi peste o sută de ani tot oaia neagră a Europei vom fi.
Pentru că vrem. Pentru că putem. Pentru că ne conduc nişte costume scumpe, fără conştiinţă şi răspundere. Pentru că lăsăm să ne împută viaţa ba o savarină, ba o senzuală, ba o brăileancă. Pentru că aplaudăm apariţia lor la televizor. Pentru că s-a creat o interdependenţă între rahaţii cu ochi din politică şi vor continua să se susţină şi să se apere cu strigături. Pentru că acceptăm să se joace un teatru ieftin cu actori proşti care nu are un final. Pentru că tăcerea nu schimbă niciodată nimic. Pentru că nici resemnarea nu e o soluţie. Pentru că ne place spectacolul de baltă. Pentru că nu tindem, nu spre mai mult, nu spre mai bine, ci spre normal. Pentru că am visat să ajungem oameni mari şi undeva pe parcurs am uitat că ne doream să schimbăm ceva în bine. Pentru că ne e o foame continuă, cotropitoare şi nu ne mai ajung nici banii, nici terenurile, nici puterea. Pentru că ne amuză cum banii din vistieria statului devin invizibili şi neurmăribili. Pentru că ne e greaţă. Pentru că îi punem la zid pe cei care se pun de-a curmezişul nedreptăţii.

- Ce-ţi doreşti, Nicuşor, să te faci când o să fii mare?
- Neamţ.

Mi-e milă de copiii ăştia mici care nu au, ca noi, nostalgia unor vremuri mai grele, încorsetate şi în care nu se mai cultivă spiritul ăla de cutezător, de visător prin excelenţă, de iubitor de patrie şi neam, şi care vor căuta pe alte meleaguri ce le lipseşte aici. N-o să vrea nici unul să schimbe nimic, pentru că o să le fie silă, o să se gândească la România ca la o rudă hidoasă, retardată şi involuată. Nu ştiu dacă mă fac înţeleasă. Mi-e silă mie de mine că am ajuns să-mi fie scârbă de ce se întâmplă în jurul meu, că nu aud şi nu văd în afară de crime, nedreptăţi şi exemple de fufe analfabete care fac carieră, nimic!!! Văd şi ştiu că justiţia e luată la mişto, în derâdere şi parcă am senzaţia că suntem ca într-o oală sub presiune care va da pe-afară. Sau poate mi se pare. Poate vorbeşte din mine mila şi m-am săturat să zic Dumnezeu să-i ierte! unor oameni care au murit nevinovaţi. Poate mi-e frică. Fierb în mine nişte nervi şi nişte regrete că nu am urmat o cale care mi-ar fi permis să schimb ceva.

- Nimeni nu e mai presus de lege*.
- Da, în afară de cei care sunt mai presus de lege.

Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative. Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu*.

Ce bine sună! Şi ce încrezătoare mă simt în viitor!
__________________
Constituţia României

4 comentarii:

Unknown spunea...

corect!! cata dreptate ai..
uff romania asta:(....

Anonim spunea...

e trist, e foarte trist, si devine si mai evident in cel am ajuns noi ca natie cand suntem pusi intr'un context international. chiar am ajuns spaima europei... pfff... stiu ca nu ar fi coresct sa dai bir cu fugitii, dar cine te mai poate invinui daca faci asta?

Ambasadoarea spunea...

Asta mi se pare cel mai trist, ca nu te poate condamna nimeni daca alegi sa-ti fie mai bine...

Anonim spunea...

Pana acum 1 an eram o ... nici eu nu stiu exact ce. Dar eram. Si explicam tuturor care vroiau sa fie nemti cand vor fi mari ca daca toata lumea fuge evident ca se alege praful de tot.

Intre timp, am observat ceva. Ca degeaba sunt eu patrioata daca tata nu e ruda cu Base sau altii asemenea. Asa ca am inceput sa tac. Si sa caut.

Si mi s-a pus pata pe Irlanda. Acum am stat 1 saptamana in Anglia. O saptamana in care am putut sa casc ochii mari, sa observ, sa compar. Nu stiu daca englezii sunt mai buni sau mai rai ca romanii. Eu oricum tind sa cred ca orice om in esenta lui e bun, doar ca unora le e mai greu sa se afirme. Din aceeasi categorie, nu stiu daca sunt mai fericiti in tara lor decat mine in a mea. Dar stiu clar ca eu as fi mai fericita acolo. Pentru ca in momentul in care o firma iti da 600 de lire pe saptamana sa faci curatenie, iar chiria la ditamai casa este de 700 (ok, in ceva orasel micut si neimpunator decat poate prin curatenie, dar orasel ... si CASA... cu etaj, garaj, mansarda si putina curte in spate sa iti bronzezi fundul vara) de lire pe luna iar painea 42 de pence... tind sa cred ca macar ei au timp sa se gandeasca si la altceva decat la factura la gaz + curent care e cat jumatate din salariul de inginer la termocentrala in romania. Inginer din 88, nu din 08. Deci ne intelegem.

Asa ca nu mai militez la nimic. Si Romania nu e oaia neagra a Europei. Dar de departe e cea mai fraiera.

(Si nu, nu o sa ma mut in Anglia sa fac curatenie)