joi, 26 februarie 2009

Există viaţă după nuntă?

Tind să cred că nu mai apuc ziua aia. Că cele 5 fire de păr alb de acum se vor transforma în 5 milioane de fire de păr alb până atunci. Momentul în care toate astea se vor fi sfârşit pare cu atât mai îndepărtat cu cât timpul rămas e din ce în ce mai scurt. Aşadar sunt la o distanţă de 17 săptămâni de un deznodământ grandios sau un eşec cutremurător. La stadiul în care ne aflăm azi balanţa pare să se încline sfidătoare spre cea de-a doua posibilitate. Nu-i bai! Îs pregătită sufleteşte pentru orice şi parcă, am şi obosit să mai lupt, să mă cert, să impun şi să caut specialul în orice şi să-l aduc pe tot la nunta mea. Eu cred că m-am săturat de oameni proşti şi, mai ales, de faptul că lor le place să fie nişte oameni proşti.
Mă tot gândesc la teoria aia conform căreia nunta nu o faci pentru tine, ci pentru invitaţi. Şi-mi vine să vomit! Mi-e greaţă! Păi dacă totul se reduce la asta de ce-ar mai fi obligatorie prezenţa noastră?! Îmi urăsc invitaţii. Ăia care nu au nici o treabă cu mine, care ştiu doar cum mă cheamă şi că atunci când eram mică ziceam la mămăligă gâţă şi vai, ce mă mai distrez când mi se aminteşte asta an de an, de parcă ăsta e unicul şi cel mai important lucru care s-ar putea zice vreodată despre mine. Toate neamurile astea pe care nu le văd prea des pentru că nu vreau să le văd mai des vor fi cei cu care îmi voi împărţi amintirile de la nuntă, cu care voi dansa şi la care voi zâmbi des şi fals cu un rictus de hienă care-aşa a-ngheţat. Tot ei vor fi cei care vor solicita manele bietului DJ, şi spun biet pentru că va trebuie să le reziste eroic că altfel nu-şi mai primeşte nici un ban de la mine. S-ar putea totuşi să i se pară mai avantajos să încheie un pact cu diavolul şi să fie, astfel, mult mai câştigat şi-atunci ce mă fac?!
Nimic nu pare să meargă cum trebuie. Fotografii cu care am vorbit sunt nişte cretini care cred despre ei că ştiu să-şi facă treaba, dar în realitate sunt nişte cocliţi care nu au o minimă pregătire în sensul ăsta, ei fiind de meserie, ori poliţişti, ori muncitori în Combinat. Greit!
Doamna Beau are o fixaţie pentru o manea numită vreau să plâng de fericire sau ceva de genul. Eu aş putea s-o fac să plângă dacă e şi vrea ea neapărat, da' nu ştiu dacă chiar de fericire:) Cum spuneam, mi-e greaţă şi m-a uns la suflet când ne-a sugerat ca pe timpul derulării unei manele sau două sau trei, noi, adică mirii să stăm la baie sau în pădure sau undeva şi să lăsăm lumea să se distreze că doar ei îţi dau bani! M-am scăpat pe mine de fericire la faza asta! Nu ştie ea şi nu ştiu nici eu cum să-i spun că efectiv mă piş pe ei de bani şi că pentru mine, altele sunt importante. Şi-aşa, prea normală nu mă consideră...
Cu maică-mea e amuzant în acelaşi stil. Ea trimite circulare de la mii de kilometri foarte precise şi imperative. Şi cumpără ca o descreierată nu-ştiu-ce-set-de-perle, nu-ştiu-ce-dresuri şi tot felul de accesorii. Puţin mai lipsea să îmi cumpere şi rochia. Şi lui costumul. Două zile m-am chinuit să o potolesc. Sper că am reuşit. Chiriloiu' spumegă şi fumegă că nu ne cununăm în Biserică (fiind post şansele sunt mici şi noi am zis că dacă nu se poate, asta e, facem după, când o fi, om vedea). El nu şi nu!, că e păcat, că unde mai e farmecul, alea-alea.
Sunt multe şi e greu şi abia aştept să se termine pentru că ştiu eu că după nuntă există nu numai viaţă, ci şi luna de miere îndelung visată şi aşteptată:) Dac-ar fi după mine i-aş lăsa pe ei să se chefuiască cum vor şi noi am tuli-o pe meleaguri mai calde şi mai frumoase;)

13 comentarii:

Anonim spunea...

Vaaaaaai, la asa prezentare chiar sa suna a nunta ingrozitoare. E foarte trist cand trebuie sa iti faci nunta dupa cum vor altii. E si mai trist ca pana ajungi sa te mariti nu mai ai nici un chef.

Eu, cand mi-o veni ceasul, o sa fac in felul urmator: o sa scriu o lista cu tot ce nu vreau, nu-mi place mie sau sotului, pe care o sa o dau unei firme care organizeaza nunti. Ma duc din cand in cand sa verific daca totul e in ordine si la sfarsit ma prezint la nunta.(sper sa-mi iasa). Cine indrazneste sa comenteze, n-are decat sa nu vina. Da-le incolo de obligatii. Si nu, nunta nu e pentru invitati, e pentru cei doi care isi unesc destinele, pentru ca atfel va deveni nu cea mai minunata zi din viata lor ci cea mai enervanta.

spioana spunea...

In primul rand comentariu la comentariu: tomata cu scufita, draga mea draga, esti uluitor de tanara, altfel ai sti ca ce vrei tu nu are nici o legatura cu nunta.

Ambasadoareo: keep it up, this too shall past. Inteleg ca nu ti-ai luat un organizator. Asta e foarte bine pentru ca organizatorul, in afara de faptul ca te rupe de bani nu prea te poate ajuta pentru simplul motiv ca nu poate hotari pentru tine. Adica de cate ori il loveste pe el vre-un mare subiect de genul "servetele", tu trebuie sa fii motz acolo si sa iei o decizie, care decizie e obligatoriu sa corespunda asteptarilor parintilor, socrilor, nasilor, presedintelui Romaniei si intregului staff de la Casa Alba. Toate astea, in final, sunt fleacuri. Iti spun ce e absolut necesar sa ai. Cu o zi inainte de nunta ai nevoie de o prietena apropiata dar care nu e personaj de vaza in nunta asta (nu sora-ta), care sa preia din mers toate firele ramase neinnodate: sa receptioneze florile si aranjamentele, sa se asigure ca restaurantul e decorat, sa confirme pozarul, limuzina si multe alte chestii care se vor derula in imediata apropiere a nuntii sau in timpul nuntii cand tu nu mai esti disponibila pentru asa ceva. Ea iti va tine telefonul mobil si va face tot ce mai este nevoie ca lucrurile sa mearga unse. Si tu, din ziua dinaintea nuntii si pana vii din luna de miere nu mai ai (ne)voie sa-ti bati capul cu mizerii. Relaxeaza-te, mai ai mult pana departe. Eu mi-am organizat nunta, aum doi ani, in circa 3 luni si daca ar fi s-o mai fac odata - dar nu pentru mine :) - m-as descurca si cu mai putin timp. bafta.

Ambasadoarea spunea...

Tomata, daca iti mai amintesti si textele mai vechi, de acum cateva luni, in care vorbeam despre nunta, ai vedea o mare diferenta din care se desprinde o singura concluzie: nimic din ce vrei tu ca si mireasa nu coincide cu ce isi doresc atatea alte persoane, care au pretentii de emis, pareri de spus, traditii de respectat. Si e tare greu si obositor sa te lupti cu ei. Vorba aia "prosti, da' multi":)) Asa ziceam si eu, "cui nu-i convine sa stea acasa". Dar ce te faci cand pesoanele astea sunt parintii tai sau parintii lui sau persoane care, in restul timpului, chiar conteaza pt. tine?

Spioana, intai, iti multumesc pt. ce mi-ai scris;) Apoi, unde in orasul asta as fi putut sa gasesc un organizator care sa stie sa respecte ce zic eu, care sa intuiasca ce vreau eu, care sa se ocupe de tot-tot-tot si eu sa dorm linistita ca un bebel si, mai mult, sa tina piept avalanselor de idei care par ca nu mai seaca vreodata ale parintilor?! Ai reusit sa ma si intristezi, pen' ca nu cred ca am o astfel de prietena pe care ai descris-o tu, cel putin, nu disponibila si ma si vad, trasa de maini si intrebata de toate alea, plina de nervi... Asta, totusi, ma asigura ca alta nunta nu mai fac sigur:))

dramaqueen spunea...

Honey, stii ceva? Mai lasa vaicareala, da-mi mie telefonul tau (shit! nu-mi vine sa cred c-am scris asta!) si pune mana si distreaza-te la nunta ta ca la vreun majorat tampit la care mergeam in liceu. Si asta nu e o rugaminte, e o cerinta (ca sa am si eu o cerinta, nu?). Vrei sa crape blogosfera de grija nuntii tale? :)
Haidi pa, te pupa fondanta ta preferata!

Anonim spunea...

deci da, exista viata dupa nunta, stiu eu! E drept ca eu n'am trecut prin vreo nunta pana in zilele noastre (si nici nu intentionez curand, dar asta e alta poveste), dar avand in vedere ca mergi la Lisabona, ce poti sa ceri mai mult de la o viata de dupe nunta? :D

Anca Dionisie spunea...

:))Lasa draga...eu am trecut prin doua...oops:)adica doua vieti dupa doua nunti? Ce zic eu aici?:)))
Hi hi hi...si ce viata...dupe;)

Anonim spunea...

Raspuns la intrebarea din titlu: DA, exista viata dupa nunta. Depinde numai de tine, cum ti-o faci. Uai urato uai. Mama ce ti-am zis-o. :)

Ambasadoarea spunea...

Hon, evident ca o sa cada pacatul stresului si pe capul tau, ca n-am primit nici o scutire care sa te absolve de "grija" asta:) O, mai stii majoratul ala cu "cantare" din Andy's?:D

Barbie, doar luna de miere ma mai face sa zambesc in zilele cu nervi. Restul, cum o fi, da' bine sa fie:D

Anca, esti o curajoasa;)

Sorin, uratu'-tampitu':) Si eu zic ca o sa fie bine. In parte si pentru ca nu accept mai putin;;)

Cora spunea...

Bridezilla? :))
In ziua nuntii nu va mai conta tot stresul trecut >:D<

Ambasadoarea spunea...

Cora, cred ca am in mine cateva trasaturi de Bridezilla veritabila, da' sper sa-mi pot controla apucaturile :D

maria spunea...

you made my day, multumesc mult :)))))))))) altfel, sa stii ca trece repede. eu m-am enervat non stop pana in nunta, dar in ziua aceea m-am super distrat. am ignorat necunoscutii- multi, ce e drept. habar n-am nici acum, de exemplu, cine e cetateanca de a prins buchetul. greul vine dupa, o sa vezi. cu replici de genul "stiti, X are o fetita. Cum care X, ca a fost la voi la nunta"
tomata, ce spui tu e utopic. o sa vezi. daca nu il iei pe el de mana si plecati in lume, sigur vei avea parte de sfaturi.

Ambasadoarea spunea...

Maria, ori razi de mine? :D
Sper sa mi se intample si mie, sa ma distrez in seara aia si sa uit toti nervii dinaintea ei. Asta e nunta- un prilej sa te pupe si sa te danseze multi necunoscuti:))

Anonim spunea...

Si revin eu. Cu aceeasi chestie care suna a "eu ti-am zis, ma, eu ti-am zis" :D:D:D Lasa, ba, ca o sa fie bine. O sa vezi >:D<