marți, 8 iunie 2010

Sangre caliente:)

Am fost ieri la o clinică privată în vederea recoltării de sânge. Clinică privată, după cum ziceam, adică particulară, deci neaparținătoare de stat, deeeeeeci colectoare de bani personali. Precizez asta pentru că unii dintre voi ar putea în mod greșit să creadă că doar prin spitale, la analize gratuite, se mai întâmplă să dai peste scârbe de oameni. Deci nu. Așa. Și ajung la prima oră a dimineții, cu beau-ul din dotare, după un episod intim deosebit, cu mine chinuindu-mă să nu vomit ca proasta-n gară aroma lăsată de pasta de dinți în gură. Am reușit, am învins, mulțumesc, sunt o xenă! Când intrăm îmi dau seama că muuulți oameni mă așteptau deja aliniați la coadă să mă felicite! A, nu, mi s-a părut. Nu-mi dădeam seama dacă trebuie să mă aliniez în spatele lor sau dacă trebuie să profit de starea-mi de graviditate, afișul de pe care citeam femeile însărcinate au prioritate! mi se părea îmbietor, recunosc, coada era mare, mi-era foame și sete și greață în același timp, poate așa mă iertați că am îndrăznit să mă înființez la ghișeu, întind formularul individei din spatele lui, ea completează că nu-s fumătoare și că nu am gemeni, îmi ia banii și mă trimite la altă coadă. În trecerea mea pe lângă coada pe care am îndrăznit să o ignor îi auzeam vag vociferând pe indivizii care păreau a fi oameni. La un moment dat îl aud pe beau că precizează unei babe odioase că sunt însărcinată și de aia am intrat în față, da, și pentru că am dreptul ăsta. Scârba și ura cu care vorbea nenorocita aia de babă m-au făcut să văd negru în fața ochilor, iar când am auzit comentând cu balele alea la gură ei, na, dacă-i gravidă unde-i e burta?, ca și cum m-aș fi folosit de o astfel de scuză, ca să îi înșel pe toți participanții la coadă și doar ea, vigilenta, s-a prins de tărășenia mea, n-am mai putut să mă abțin și i-am spus eșșșști o nesimțită!!!  
Ce s-a mai întâmplat în urma mea, nu mai știu și nici nu-mi pasă, la următoarea coadă, vădit mai mică, m-am așezat și eu, prietenia arătată de colegii mei de coadă m-a calmat definitiv, rugându-mă, pe rând, ba să nu vomit, ba să vomit pe toți oamenii de-acolo, poate-așa s-or sătura să fie niște animale odioase!

6 comentarii:

femeia fericita spunea...

Doamne mare e gradina ta si multi nesimtiti sar gardul!

Eu zic: tot raul spre bine. Iti dai seama ce bine arati fata, nici pic de burta nu ai!

In Germania in autobuze sta scris: va rugam lasati femeile insarcinate sa sada. hhihihihihihihihih.... Or fi avut atatea cazuri cu femei cazute si vome, ca s-or gandit in sfarsit sa puna afis, ca altfel boii de langa nu vad ca femeia aia cade pe jos!

Ionouka spunea...

Vai de capul nostru, ca tre sa facem copii in tara asta.... Sa vezi ce misto o sa fie cind o sa incepem sa-i si crestem aici...

Anonim spunea...

La capitolul Respect fata de cei din jurul nostru, romanii (multilateral dezvoltati) se pricep cel mai putin. Eu nici nu vreau sa ma gandesc cum o sa ma descurc, sunt foarte sensibila si cred ca voi pati la fel ca tine. La noi, daca esti mica (adica, sa ne-ntelegem, n-ai burta la gura) sau nu vomiti pe om acolo, live, nu te crede.

Ambasadoarea spunea...

Elena, dubios mi se pare ca nici chiar femeile nu au pic de intelegere... nu le mai pasa, ma, oamenilor nu le mai pasa de altceva decat de ei.
Cred ca burta mea e vizibila doar pt cei care stiu ca "ascund ceva" acolo:)

Ionouka, nici nu vreau sa ma gandesc, si am in calcul fix sistemul medical in primul rand, cand mi se zburleste pielea pe mine...

Annemarie, asa e, iar pe mine rautatea asta gratuita, afisata fara nici un alt interes decat acela de a fi rau, din placere banuiesc, ma sperie ca naiba.

Margeluta spunea...

Prietenei mele, asistenta medicala, ii zicea doctorita la care lucra: "Ei hai, nu te mai preface atat ca ti-e rau!". Si asta in timp ce ea-si vomita si sufletul din ea!!! Uite cata intelegere din partea unei femei, in primul rand, care avea si ea 2 fete si un cadru medical,in al doilea rand, care stia foarte bine ca prietena mea prezenta risc crescut de avort si practic ginecologul ei ii interzisese sa mai mearga la serviciu.Ea a lucrat insa pana in luna a opta, ca nenorocita aia nu voia sa o lase-n prenatal. Si de obicei, tocmai femeile, de la care ai astepta ceva mai multa intelegere, ca doar sunt femei si poate chiar au nascut si ele, nu dau 2 bani pe starea ta "gravidica"!

Ambasadoarea spunea...

Mi se pare oribil, Margeluta...