miercuri, 17 noiembrie 2010

Numărăm invers

Cum a fost ultima perioadă? Păi am avut de toate, mai puțin depresiile alea (mult spus depresii, deși știu că atunci când e vorba de exagerat, nimeni nu-i mai priceput ca mine:) care vă plac vouă mult (și mie mai ceva).
A fost o perioadă a contradicțiilor. Cu cât burta se umfla mai tare, cu atât creștea cheful meu de a mă plimba de dimineață până seară. Pentru că nu mă mai satur, într-o zi am luat la rând toate farmaciile din oraș în căutare de anumite produse, de am crezut că o să văd cruci verzi în fața ochilor pentru tot restul vieții. Nici nu mai pomenesc că a doua zi nu mă puteam da jos din pat din cauza durerilor de spate și picioare, că mă scuipați în ochi pentru inconștiență. 
Apoi a venit perioada foarte enervantă în care eu eram în călduri. Beau-ul se învelea noaptea cu pilota până-n gât, io-mi fluturam șuncile prin răcoarea de dincolo de pilotă. Transpiram și-nnebuneam de cald mai ceva ca vara, m-aș fi tăvălit pe gresie în curu' gol numai să scap. Din fericire, am depășit momentul. După, a venit perioada în care eu muream de sete și toată apa Dunării nu părea că mă poate sătura. Încă n-am depășit momentul ăsta.

Acum, liniștită cu decizia mea în legătură cu nașterea, aștept să treacă timpul, să scap de dureri (ca să dau de altele, dar măcar schimbăm registrul), să nu mai obosesc după primul pas, să nu mai simt greutatea burții mele imense și, desigur, să văd dacă moaca domnișoarei Iris coincide cu cea din vise. Că tot pomenesc de ea, copchila asta parcă nu doarme deloc. Azi-noapte sigur n-a dormit, era prea ocupată cu rostogolitul pe toate părțile, nici măcar mâna lu' ta-su nu mai avea efect. Sugar, calm down, mai avem 6 zile și scăpăm de zodia scorpionului și de ziua de naștere a unei persoane cu care n-ai vrea s-o împarți pe a ta (nu de alta, dar meriți una doar a ta:). Apoi, eu sigur voi fi acolo să te întâmpin, ca să mă recunoști, eu o să fiu aia amețită, întinsă pe masa aia, care râde ca proasta și tremură când te ia în brațe pentru prima oară.

13 comentarii:

anca spunea...

Doamne, cat esti de frumoasa, mama de Iris!
:)

Ambasadoarea spunea...

Nu ma confunzi, Anca?:)
Ti pup!

maria spunea...

ah, depresiile tale pre-natale poate te scapa de alea post. zau ca esti norocoasa

Ambasadoarea spunea...

Tu stii ca eu chiar ma bazez pe asta?:)

maria spunea...

ai de ce, prietena mea a fost asa, sa stii, mega deprimata cat a fost gravida n-a varsat o lacrima dupa :))
care in schimb eu, gravida fericita, am plans cu spume, de nu ma mai opream. si daca imi ziceai da-te mai incolo

Ambasadoarea spunea...

There is God, in cazul asta:) Iti dai seama cum ar fi sa le ai si inainte si dupa? Brrrr. Oricum, la oaresce sensibilitaturi tot ma astept, doctorita imi spunea ca femeile dupa ce nasc sunt cam suparate pe ele si pe viata, unora le trece in cateva ore, altora in cateva zile.

PS: Ce scutece folosesti/ai folosit la inceput?

maria spunea...

pampers, nici n-am incercat altceva. la creme am tinut sa fie bio, da io spaland scutece nu ma vad. am mai avut la inceput o tentativa sa folosesc servetele eco, dar cantitate plus pret, dadeam faliment. asa ca tot pampers

Ambasadoarea spunea...

A, pai nu, no way n-as arunca la gunoi atata evolutie ca sa incep sa spal scutece la fel ca maica-mea:) Da, ma, e scump sa fii eco, m-am lamurit si eu. Pana la urma in lipsa de inspiratie, am luat scutece pampers (desi citisem ca au nu stiu ce gel care provoaca iritatii si alergii...) si cosmetice weleda (tot asa, in ideea de a limita chimicalele care intra in contact cu ea). Apoi, mai vedem noi.

maria spunea...

depinde de la copil la copil daca se irita. daca se irita, aia e, ii schimbi, eu la inceput am folosit astia, care sunt mai ok pt iritatii. dar nu mai merg cand incep sa misune, ca sunt mai rigizi. http://www.pampers.ro/ro_RO/proddetail/baby-products/premium-care/id/9/sectionid/3
dupa am trecut la pampersi obisnuiti

Ambasadoarea spunea...

Ha! Chiar premium care am luat, sper sa se inteleaga cu ei:) Daca nu, vorba ta, avem de unde alege.

ana spunea...

weleda si cosmeticele de la topfer sunt cele mai indicate - cele de la topfer chiar mai ieftine :)

nu am bebe dar lucrez la o firma ce se ocupa cu distributia de medicamente si din discutiile mele cu farmacistele aceste 2 game dunt cele mai recomandate.

apropo...crema de galbenele pt zona scutecului de la weleda e buna si pt iritatiile oricui!

maria spunea...

da, weleda sunt ok, mai sunt si altele, ti le zic daca vrei
si cosmeticele nu sunt asa scumpe, la servetele se vede diferenta rau

Ambasadoarea spunea...

Misto, Ana, ma bucur ca-mi confirmi:) De Topfer am aflat mai tarziu, banuiesc ca ajungem si la ele la un moment dat.

Da, Maria, vreau, cum sa nu?