marți, 13 iulie 2010

Cu o naștere toate suntem datoare

Sau nu chiar toate. Dar, cu siguranță, eu da. Și chiar în viitorul foarte, foarte, dar foarte apropiat. Nu cred că marii inventatori ai acestor vremuri au timp până în decembrie să inventeze o modalitate revoluționară prin care să-ți aduci moștenitorii pe lume, dar dacă ar fi să aleg, pentru mine ar fi foarte nimerit să nasc prin metoda sughițului. Adică eu sughiț, copilul vine pe lume cu brațele întinse spre mine, zâmbind angelic și de-atunci încolo ne vom petrece o viață jucându-ne. De ce să nu se poată? Pentru că ziceți voooooooi?!:)

Dacă până acum am trecut prin toate stările posibile, plus alea inventate special de și pentru mine, de-acum înainte vreau să mă relaxez. Vreau să pun un mare egal între dureri, clisme, sonde, tăieturi, cicatrici și mi-e indiferent! Nu mai vreau să le știu pe toate, să le aud pe toate. Chiar nu-mi mai pasă cum a fost pentru ea sau pentru ea sau pentru ea. Nu mă mai interesează nici ce doctori a avut, ce antecedente au alții sau al meu, dacă al ei e mai competent decât al meu.  În momentul ăsta chiar aș putea să nasc pentru că mi-e indiferent cum se întâmplă asta, câte dureri trebuie să suport, câte mâini mă ating și câți ochi mă văd.
Din punctul meu de vedere, nici o naștere nu te scapă de dureri, fiecare metodă le are pe-ale ei.
Dacă unii consideră că nașterea normală e cea firească, pe care organismul e setat să o recunoască și să o ducă cu bine la capăt, pe mine lăsați-mă să mă îndoiesc. Nu știu ce e firesc în epiziotomie sau în apăsarea sternului cu coatele de către moașă ori în folosirea forcepsului și a vacuumului extractor. Toate astea sub ochii reci și impasibili ai asistentelor (sper că sunt asistente, nu femei de serviciu) care te lasă să te zbați, să urli și să te chinui că doar nu cu ele ai făcut copilul, în plus, recunoaște, ți-a cam plăcut să ți-o tragi. Oricum, faptul că vaginul tău devine loc de pelerinaj în care toți vin, se apleacă, se mai uită oleacă și-și mai spun o părere, nu trebuie să te sperie, doar ei au văzut la viața lor atâââtea, n-oi fi tu mai specială.
Știu și că unii consideră nașterea prin cezariană o metodă elegantă de a aduce pe lume un copil. Aș fi de acord cu asta, dacă aș putea trece peste faptul că e totuși o operație. Dacă se poate și fără? Dacă mă vindec greu și chiar cu sechele? Dacă n-o să fac față durerilor de după și-o să mă pot da jos din pat abia când copilul are nu știu câte luni? Pe de altă parte, chiar sâmbătă, o prietenă a născut prin cezariană, nu are plângeri și consideră că totul e mult mai bine și ușor decât s-a așteptat, se și simțea din vocea ei asta.
Celelalte metode mi se par ... simple exerciții de diversitate. Nașterea în apă- o naivitate. Nașterea cu epidurală- o amăgire care te poate chinui mai mult. Asta era varianta mea salvatoare, până am fost lămurită că la noi în oraș nu există epidurist. Apoi mi-am luat gândul de la ea, gândindu-mă că tot dracu' ăla e, doar că spoit puțin cu roz.
De fapt, iată-mă în ziua și în situația de a nu mai ști dacă realmente mi-e frică de dureri sau nu cumva mă sperie de mă paralizează gândul de a fi goală și crăcită în văzul tuturor, gândul că oamenii ăia din spital îmi vor manevra corpul așa cum făceam eu când eram mică cu păpușile, îmi taie respirația. Și eu nu sunt din plastic. Nici din cauciuc.
O, da, asta e! Ajutați-mă să trec peste asta și-o să vă dau ... jumate din împărăție.

7 comentarii:

Ionouka spunea...

Oooof, greu... E genul de decizie pe care amini s-o iei cit poti de mult, in speranta ca te va lovi la un moment dat gindul cel bun. Care in cazul asta pare ca nu exista.
>:D<

mOntecOre spunea...

o sa il faci capricorn?:P

Ambasadoarea spunea...

Da, Ionouka, fix asa. Mie mi-ar placea sa merg pe mana doctorului, intr-un fel, dar ar trebui sa fie foarte priceput si eu nu-s chiar usor de ... "domesticit".

Montecore, nu, sagetator, ca ar fi pe la inceputul lui decembrie, cel mai tarziu.

delia spunea...

parca esti eu:)! eu sunt doar in 5 sapt si deja visez nasteri diverse si am rontait toate forumurile de copii si mamici disperate, ceea ce m-a dus la o stare deplorabila; asa ca, fata draga cu cateva luni de gravidie inaintea mea, nu mai citi nik, ia-te dupa instincte, coprpul tau stie mai bine iar de acum si copilul o sa iti dea semne, ca acus o sa si miste; stau aici la panda, in curand incep si eu sa scriu despre sarcina, mai astept niste rezultate! suntem cu tineeee!

Ambasadoarea spunea...

Heeei, welcome, Delia!
Pe vremea cand credeam ca sa stiu tot e cel mai important si ca povestile altora nu fac decat sa ma desensibilizeze si de asta am nevoie, citeam si eu toate prostiile de pe net. Not anymore. Cateodata prea multa informatie dauneaza;) Abia astept sa te citesc si-ti doresc sa-ti fie bine!:)

Angela Ribus spunea...

Fiind fetita, vine mai devreme. A mea trebuia sa apara pe 6 decembrie si s-a grabit. In 26 noiembrie am facut ultimul consult, am condus masina etc., iar noaptea s-a gandit dumneaei sa vina, asa, ca nu mai avea chef sa stea acolo.

Ambasadoarea spunea...

Ce bine ca-i asa, Angela! Mie mi-a rasarit in creieri ideea ca domnisoara Florea o sa vina pe lume pe data de 7 dec. (perioada probabila e intre 5 si 10) dar cu cat se intampla mai repede, cu atat mai bine.
Ps: Bine-ai venit!