marți, 1 septembrie 2009

De ce nu se iartă oamenii care nu-ţi vin la nuntă?

Te simţi jignit. Asta în primul rând. Apoi, consideri că momentul nunţii tale e aşa de special şi de important şi de frumos şi de wou că nici nu-ţi trece prin cap că cineva ar putea să-l desconsidere, ar putea să uite motivele care te-au făcut pe tine să vrei să-l faci pe el părtaş la aşa moment deosebit.
La nunta mea au lipsit 2 foşti colegi de facultate. Evident, nu depindea de prezenţa lor reuşita acelei zile, nu erau pioni importanţi, nu mi-au stricat ziua cu absenţa lor, nici nu m-am gândit la ei în ziua aia, dar după, când toate au început să se aşeze şi noi să ne liniştim am realizat că mă simt jignită că au avut altceva de făcut în ziua aia, jignită că au anulat nişte ani şi nişte momente în care eu am ştiut şi am putut să le fiu alături, jignită de atitudinea lor de dinaintea nunţii. Şi da, pentru mine au încetat să mai existe! Nu fără regrete, nu fără gust amar.

E mişto aşa, într-un fel chiar amuzant. Odată cu nunta, nici nu vă imaginaţi cam câte plăci tectonice se aşează singure în poziţia în care trebuie să fie.

6 comentarii:

Liana spunea...

Hai ma... Ti-am zis ca imi pare rau :( Si ca as fi venit :(

Tomata cu scufita spunea...

Sunt unul dintre oamenii care n-a fost la nunta unei foste colege de liceu, prietena buna pe vremea aceea. Nu m-am dus ca n-am avut bani si pentru ca mai aveam o nunta in aceeasi zi la care chiar trebuia sa merg. Taica-miu era in spital si eu trebuia sa merg in concediu.

S-a suparat pe mine si mi-a zis ca puteam sa ma duc macar la biserica sau la cununia civila. Avea dreptate aici, dar nu m-am gandit la asta. Eu nu ma duc la nunti, in general, la biserica si nici la cununie. Am insistat ca acolo pot si vreau sa merg si stii ce mi-a zis? Ca nu mai e nevoie. Oare cat de mult si-a dorit sa fiu acolo, daca n-a inteles ca nu puteam sa merg la petrecere cu mana in fund si daca nu si-a dorit sa ma aiba langa ea nici la biserica. Mi-am cerut scuze pentru ca nu m-am gandit la varianta asta, dar n-a vrut sa auda. Aproape m-am milogit sa ma duc la nunta ei. Cand am venit din concediu si am sunat-o cu o zi inainte de marea zi, mi-a inchis.

Da, nici eu n-am sa pot sa o iert pentru comportamentul asta.

Gandeste-te ca poate si in cazul colegilor tai a fost problema banilor sau poate au avut ceva necaz in familie. Nu te supara inainte sa stii motivele.

Ambasadoarea spunea...

Hai, ma, Liana, nu fi tampita:D

Tomata, faptul ca nu am dezvoltat subiectul nu inseamna ca au lipsit factorii care sa ma determine sa scriu ce si cum am scris. Cand refuzi sa te mai intalnesti cu mine de teama ca as putea sa-ti dau invitatie la nunta sau uiti sa mai suni, dispari de pe messenger si nu raspunzi la mail... tu ce zici? Ei NU au vrut sa vina, nici macar nu au baiguit vreun motiv pt. asta, doar mi-au zis "hai ca vedem cum facem". Asta zic si eu, daca ar fi vrut si s-ar fi gandit o clipa la mine, ar fi realizat ca puteau veni macar la starea civila...
Cat despre prietena ta, desi a dus situatia intr-o extrema, eu o inteleg si repet, te simti jignit cum n-ai crezut vreodata...

Tomata cu scufita spunea...

In cazul asta, te inteleg si poate nici eu nu i-as ierta, desi nimeni nu e obligat sa mearga la o nunta. Nu stiu, eu nu cred ca m-as supara pe cei care nu vin la nunta mea. Da' cred ca n-o s-o stiu decat cand voi fi in situatia respectiva.

Cat despre "prietena mea" eu nu o inteleg si nu numai mie mi-a facut faza asta, ci si altei prietene la care i-a spus din start: "vii sau nu, sa nu iti mai dau invitatie degeaba". Consider ca e in interesul tau sa ii cauti si sa ii aduni pe cei pe care ii vrei la nunta, nu sa umble ei dupa tine. Nu ma refer la tine aici, ci la persoana de care iti ziceam. :)

Oricum si eu m-am simtit jignita de comportamentul ei si sigur relatiile dintre noi vor fi ca naiba de-acum inainte, cand totul se putea rezolva foarte frumos. in fine...

Ambasadoarea spunea...

Mi-e ciuda de mor ca spun asta, urasc expresia, dar e genul de situatie care cere sa fi trecut prin ea ca sa stii cum reactionezi. Asa, in teorie, si eu gandeam ca nu e nimeni obligat sa vina (si asta cred si acum si asta e problema, ca unii oameni pe care ii consideri PRIETENI iau invitatia la nunta ca pe o obligatie) si cum sa nu te superi, ma?!... Imagineaza-ti ca e ziua ta de nastere, o pregatesti din timp, sa fie ceva deosebit, te straduiesti sa faci totul ca lumea sa se simta bine, inviti prietenii, ei iti spun ca vin, iar seara te trezesti ca unii fara nici un motiv lipsesc, sau chiar cu motivul ca nu au avut bani de cadou (de parca fix asta ar conta)- eh, acum gandeste-te ca ziua ta de nastere tot o sa mai fie de acum incolo de multe zeci de ori, dar ziua nuntii NICIODATA, ca ALA a fost momentul, AIA a fost ziua, ATAT. Cum e?

Da, prietena ta e cam... violenta, cred ca era posedata de nervii dinaintea nuntii:) Si iarasi, interesele nu au loc in povestea asta, ca nu e (din punctul meu de vedere) nici un interes la mijloc. Uite, am o prietena care inainte de nunta mi-a zis ca n-o sa vina seara la restaurant pt. ca nu are bani si nu vrea sa devina prezenta ei acolo una costisitoare pt. mine. Si am sunat-o (mi-am facut timp pt. asta cu 2 zile inainte) sa-i spun ca nu ma intereseaza banii, sa considere ca fac eu cinste si asta e. N-am murit pt. ca am platit, chipurile, din buzunarul meu si nici n-am saracit din cauza asta sau a altor oameni care mai bine nu veneau;)

Anonim spunea...

Nunta cuiva trebuie sa fie prilej de bucurie nu sa te gandesti ca pusca rochia sau camasa pe tine, ca nu iti vine sa te ridici de la masa ca te-ai imbracat nu stiu cum, ca nu ii suporti pe cativa de acolo. Totusi sa ne gandim ca aduci laolalta o gramada de p... si p... care nu tot timpul se plac, la fel cum nici tu ii placi pe toti, da unii ti-s unchi, altii nepoti, altele obligatii. Apoi altii poate chiar s-a intamplat sa nu aiba bani, sa fie depresivi, sa aiba probleme care pentru tine par banale si sa nu stie cum sa iti spuna, pentru ca problema lor poate parea banala pentru unii chiar daca pentru ei e mare. Sa nu uitam ca poate nu tuturor le place de alesul/aleasa ta si nu ai avea practic binecuvantarea lor daca s-ar pune asa problema, asa ca daca exista viata dupa nunta? DA normal ca exista, pentru ca la vremuri noi, tot NOI suntem. Si da sunt un anonim care nu te cunoaste si iti recomanda sa o lasi mai moale ca cine vine la nunta vine pentru ca ii place sa petreaca, ca daca nu ne place sa petrecem si facem din nunta o afacere, ia zi-ne contul, iti bagam banii si am zburat:)