miercuri, 12 noiembrie 2008

Fixaţiile muzicale ale unui om defect;)

Pentru că mi-am făcut demult intrarea cu fluturii mei, acum totul vine de la sine şi parcă pot să mă desfăşor în voie, fără cenzură.

Nu am stat degeaba şi m-am gândit câteva zile (că na! treburi serioase de om mare şi la casa lui n-am, pardon, nu vreau să am) la fixaţiile mele muzicale din vremuri imemoriale, când din motive rămase necunoscute până-n ziua de azi, mă lipeam obsesiv de câte o melodie, românească, că despre asta e vorba-n propoziţie. Şi am stat şi m-am perpelit şi m-am întors pe toate părţile şi-am ajuns până-n epoca în care eram la liceu, că de pe-atunci datează mare parte dintre fixaţii. Slavă Domnului zic, că nu s-au păstrat şi că am reuşit să mă scutur de ele. Dar pentru că atunci rezonau cumva într-un fel, m-am gândit să le şi fac cunoscute, mai ales că într-un fel aparte şi de neînţeles mi-au rămas dragi fin'că sunt strâns legate de nişte perioade în care chiar eram pe valuri, eram tartorul unei găşti sau, pur şi simplu, îmi amintesc de nişte oameni, care din diverse motive, astăzi nu mai fac parte din viaţa mea. Totul e să nu mă batjocoriţi prea tare:)

So, be it! Am fost leşinată după băieţii de la Animal X. Melodiile lor le găseam a fi geniale:D Ca să nu mai zic că Hienă mă făcea să-mi pierd minţile ca o curcă beată. Nu-mi amintesc acum toate melodiile lor, dar aia cu sunt un vierme energetic a făcut istorie şi toată lumea ştia că eu sunt viermele energetic; am şi fost populară în liceu şi avea cine să mă bage în seamă şi cine să întreţină furtunos apucăturile mele.

Melodia pe care o să o pomenesc acum mi-a scos peri albi, am turbat încercând să îmi amintesc cine o cânta, cum suna şi ce versuri avea. Într-un final, I did it! E vorba de o melodie cântată de Şusta, care m-a făcut să scriu pentru tine femeia-i mijloc de transport în paradis, ştiu că vrei s-ajungi acolo să guşti da' n-ai permis pe toate agendele din dotare:)) Patetic, I know.

Nu mă uita-ul cântat de R.A.C.L.A şi Anda Adam m-a nenorocit definitv şi descopăr cu mirare că şi acum mai ştiu versurile ei pe care le fredonam prin baruri, prin parcuri, la chefuri şi tre' să pomenesc (şi) cu ocazia asta de cei mai ochi verzi care avea şi are voce şi încerca din răsputeri să-mi acopere răcnelile mele turbate:)

Nopţi de mai, (Tom Boxer& Marina) e o melodie care nu-mi aminteşte de ceva anume (v-am spus doar că mă lasă memoria) dar la momentul ei mişca ceva în mine, îmi amintea de vară când nu era vară, de cum m-am simţit când am ajuns prima oară la mare fără Chiriloii, paznicii virginităţii mele (nu, nu la mare sa-ntamplat THE moment, i-am numit aşa pentru că doar astfel pot să-mi explic determinarea lor de a intra în casă la ore incredibile), mi se părea mişto şi nimeni nu-mi împărtăşea părerea, ceea ce, evident, mă făcea să mă simt şi mai specială, ca şi cum numai eu singură, de pe toată suprafaţa Terrei am fost Aleasa şi eram capabilă să pricep tainele şi mesajele ei:)

Şi acum, la sfârşit, să mă fac de ruşine complect şi cum se cuvine, să pomenesc de ochii tăi mi-amintesc cât de mult ne iubeeeaaam, L.A. Melodia asta, shame on me forever!!!, mă crăcăna de emoţii fragile şi tremuram de sentimente alese pentru nemernicul cu ochi verzi pe care îl iubeam de mă uscam acum cinci mii de ani:)

Gata, mai las eventual şi pe altă dată, dac-oi mai avea cui spune, că tare mi-e că or să mă părăsească toţi cititorii după dezvăluirile astea:) Şi dacă, numai dacă nu vă e teamă că vă nenorociţi imaginea for good, poate-mi spuneţi şi mie ce fixaţii muzicale aveaţi voi;) Da? Bineeeeee.
______________
Nu ca să mă scot sau ca să mă spăl de ruşinea cu care m-am mânjit singură:)) dar trebuie (nu ştiu cum am uitat) să zic şi de melodiile semnate Stigma care îmi plăceau la nebunieee. Tot ca să o mai dreg, de 1000 de ori vă zic că muream după Vank şi, claramente, după Cornel;;) Şi scandalul celor de la Şuie Paparudeee ... O, acum îmi dau seama că sunt atât de multeee, dar, altă categorie, totusi:)

20 de comentarii:

metro rider spunea...

:))))... n-am putut sa ma abtin :p
glumesc, daca te consoleaza, eu n-am trecut nici acum de faza fixatiilor muzicale. Ascult o melodie si cate o luna la rand, e drept, doar la volan :) si imaginez tot felul de scenarii pe ea. Dupa ce se toceste melodia, am uitat si de scenarii si bag altele :)
Concluzia: se poate si mai rau ! :)

Ambasadoarea spunea...

Pai, Alice, sa ne-ntelegem. Eu am fixatii multe si dese. Astea sunt alea de om defect, pe care, nu cu inima usoara mi le-am asumat si nu stiu de ce le-am avut;;) O sa zic intr-o zi si de fixatiile cu care ma mandresc:D

De ce nu dai un exemplu, daca tot zici ca se poate mai rau?:)

metro rider spunea...

Hm, de exemplu, odata m-am indragostit de un baiat si, in acelasi timp, de o melodie... doar ca melodia mi-era mai la-ndemana!! Pe scurt, ar fi redundant sa spun ca o data cu uzura melodiei s-a topit si iluzia indragostelii?
Ce superficiala eram :))) Not anymore!

Anonim spunea...

Ha! O sa sharuiesc si eu, ca sa vezi ca nu doar tu ai de ce sa rosesti :)) Dar in weekend. In weekendul meu LIBER, da? :D

Ambasadoarea spunea...

Alice, nu suntem toate la fel?;;)

Liana, abia astept, stii, nu?:) Si, daca te intrebi cumva, sa stii ca nu am reusit sa pun mana pe primul numar de la Adevarul:((( Asta in conditiile in care de la 7 beau-ul meu tot cutreiera orasul. Si in Bucuresti cineva s-a straduit sa gaseasca da' nica-nica:((

Anonim spunea...

Mama a facut abonament de ciuda :))

Anonim spunea...

Ambasadoare draga, sa stii ca m'am chinuit o groaza de vreme sa te comentez - probabil ca cineva acolo sus incearca sa ma impiedice sa ma fac de ras cand voi spune ca...

... pe langa paleo-maneaua Ochii tai, eu mai aveam si un pitic pentru Ai plecat (3SE, pt. cei cu memoria scurta). Si era un pitic nervos tare, ca ani de zile am fost fana declarata a respectivei canţonete, spre marea jena a omului care am ajuns sa fiu in zilele noastre...

Deci sa nu te simti complexata, toti traim cu constiinta incarcata :D

Ambasadoarea spunea...

Barbie, :D

Pfiu, ce usurare. Da, o caseta cu 3SE a fost prima mea achizitie acum 100 de ani-lumina. Stii, nu ca ti-as dori raul da' ce ma mai bucur ca ai si tu constiinta incarcata:))

Anonim spunea...

Aoleu ce batran sunt. :) Sa va vorbesc de muzica de pe discurile de vinil? :))

Daria spunea...

Din primii mei banuti stransi cu mult stoicism, prin clasa a 2-a, mi-am luat albumul Aqua. O superbie de formatie, mi se parea pe vremea aia. Am si azi toata discografia BUG Mafia - pe casete, ca asa se purta pe vreme aia. Si bunicul meu imi facea capul calendar ca "nepotica mea draga a ajuns ca o haimana"...mi se parea super-cool sa stii versurile lor. Aaaaah, si Genius era pe lista favoritilor mei. In rest da, si mie mi-a placut Animal X la un moment dat, R.A.C.L.A. era sfanta, imi placea si ASIA...duuuooooamne, ce vremuri.
PS- Si am avut si albumul ala cu Ochii tai mi-amintesc cat de mult ne iubeeeeeeam... Shame on me too. I feel your pain acum, ca n-as mai asculta asa ceva nici pe bani.

Ambasadoarea spunea...

Liana, eu mi-am bagat picioarele in ele carti, in el adevar si tot:|

Sorin, da exemple, nu asa;)

Daria, of, descopar ca sunt mai varza decat tineam minte;;) Da, am trecut prin toate cele pomenite de tine. Oare or sa ma urmareasca toata viata apucaturile alea? Oare or sa-mi distruga viitorul? :D

Daria spunea...

Nu se distruge niciun viitor. Totusi, just to make sure, eu zic sa nu dai mai departe de blog informatia - si nici aici prea des, ca poate fi lejer folosita drept un diabolic santaj.
Alta informatie top-secret despre mine: inainte sa ma dea mama la scrima de performanta, ma uitam in fiecare dupa-masa la Rosalinda si Inger Salbatic. Grrrr...You probably all hate me now. Dar ce sa-i faci, asa e cand esti necopt...of.

Anonim spunea...

Haaa!! NU ca eu nu as fi avut fixatii penibile si cretine rau...dar eu nu as fi avut curajul sa le destainui ca tine...prima...si adunate, ca sa fii sigura ca faci impresie:) Pe la Aqua si ASIA pot subscrie si eu...dar zau ca nu as fi declarat :))

Ambasadoarea spunea...

:)))

Daria, iu ar oan creizi gărl:D Nu, sa stii ca nu ma las provocata, descusuta si ca nu recunosc nici in ruptul capului ca ma uitam la Kassandra;)

Oboiteru, erau vremurile de vina, nu noi, mie asa imi place sa cred:)

Anonim spunea...

Ah, cum am putut sa uit? O sa continui sa'mi torn cenusa'n cap, amintind si de caseta cu Candy pe care am cumparat'o ("In seara asta fac tot ce'mi trece prin cap. Aaaa... aaaa") - asta ca sa nu mai zic de aia cu L.A, dar oricum nu eram un caz singular, cum ai recunoscut si tu. Ale tineretii valuri...

Ambasadoarea spunea...

Barbie, slava domnului ca ne-am revenit, spre deosebire de altii;) Traiam vremuri tulburi, asta e:)

Anonim spunea...

Armik, Craig Chaquico, Eric Clapton, Joe Satriani, Marty Friedman, Oscar Lopez, Tracy Chapman, Yngwie J Malmsteen, Santana si multi, multi altii. :)

Ambasadoarea spunea...

Eh, Sorin, nu se pune. Astea nu sunt fixatii de om defect, nu-s din categoria care trebuie;;)

Anonim spunea...

...si eu care ma consideram defect...:) Nu de alta, dar am avut si comentarii de genul "Cine e Nicu Alifantis? Mie Fuego imi place." Si am crezut ca am eu o problema :))

Ambasadoarea spunea...

:))) Tare de tot;)