duminică, 24 august 2008

Noduri banale

Pentru cei, dar mai ales cele, care cauta in reviste raspunsuri pe care ar trebui sa le gaseasca in sufletul lor. Pentru cele care cumpara reviste in speranta ca vor afla din ele cum sa faci un barbat fericit, de ce esti parasita sau inselata, ce sa nu-i spui barbatului cu care ai o relatie, dupa cate intalniri ar trebui sa faci sex, de ce barbatii se insoara numai cu anumite fete sau care sunt secretele unei relatii fericite, am doua vesti.

Una buna, una rea. Vestea rea e ca esti proasta/naiva. Sau ai 13 ani. Vestea buna e ca sunt eu generoasa si te lamuresc acum:D

Asculta, nimeni nu o sa te invete cand si cum sa-ti traiesti povestea de dragoste, nimeni n-o sa-ti arate cu degetul ca ala e alesul, si cum exact sa sari pe el la 2, 3, start. Desi poate esti genul care crede ca fiecare pula e un pas inainte, ca trebuie sa fii experimentata si atotcunoscatoare cand va fi sa-ti intalnesti the one-ul, ca sa poti sa-l multumesti si sa-l fericesti. Corect si nu prea. Bun, sa zicem ca totusi, nu esti proasta si nici naiva si tocmai ai implinit 2o-si de ani, cand descoperi cu lacrimi in ochi ca ursitoarele te-au cadorisit cu tone de ghinion. Se poate, admit. Asta e cu totul altceva. Despre asta o sa vorbim alta data.

Revenind, toate fetele de pe fata pamantului, mai ales la o anumita varsta, au niste nelamuriri/curiozitati/intrebari/asteptari. Dar nu admit ca o revista ar putea sa te invete mai bine decat ai putea tu trai pe propria-ti piele, cum ar putea sti ele mai bine ce tip de barbat iti place, ce ai vrea sa faci cu el in pat si, mai ales, cand esti pregatita pentru prima noapte de dragoste, ce sa ii spui, cum sa il saruti, s.a.m.d. Fetito, stiu, esti nestiutoare, mama iti da doua palme peste ochi daca aude din gura ta cuvantul sex, prietenele tale sunt la fel de in ceata ca si tine sau, pur si simplu ti-e rusine sa vorbesti cu cineva despre dorintele tale, asa ca fugi repede la primul chiosc si-ti iei una dintre preaminunatele reviste in care te afunzi pana spre seara, descoperind cu mirare adevaruri uluitoare si liste intregi de asa da-uri si asa nu-uri si te simti salvata.

Am o idee nastrusnica. Ce-ar fi sa pui mataluta mana pe o carte, ihm? Asa-i ca la asta nu te-ai gandit?! Vrei sa stii ce e iubirea, daca e adevarata partea aia cu fluturii din stomac, daca ii miroase gura sau nu cand o sa te sarute pentru prima data, daca o sa te doara, daca o sa te mai bage in seama dup-aia, daca o sa uite ca ti-a promis ca se insoara cu tine. Probabil ca da.

Dar nu ai nevoie sa stii toate astea dinainte sa se petreaca. Mai bine afla cum si-a trait iubirea Anna Karenina (dar sa nu te simti apoi tentata intr-un mod ciudat de trenuri), ca dragostea cateodata nu moare, afla si tu cine e cel mai iubit dintre pamanteni, cine a fost dama cu camelii, cum e sa stai in patul lui procust si ce e cu padurea spanzuratilor. Citeste-l pe Drumes (tot) neaparat. O sa descoperi ce inseamna sa iubesti frumos, curat, definitiv, dureros si sfasietor, nu artele sarutului divin si cele ij'de mii de pozitii care il vor scoate din minti si cum sa-i oferi placeri nebanuite. O sa te cultivi. O sa ai ce vorbi cu cel dupa care o sa-ti sclipeasca ochii. Atunci cand iubesti, nu ai nevoie sa stii, ci sa simti. Crede-ma, un corp tanar si frumos fara un intelect dezvoltat e ca ... cum sa zic, ca sa intelegi tu din prima... ca si cocktail-ul baut din oala (nu?!), ca o cutie de bijuterii goala. Degeaba e ea frumoasa in exterior, daca inauntru nu e nimic. Plus ca inca nu s-a inventat licoarea tineretii vesnice.

Pentru cele care uita ca au creier, lasati-va neuronii sa-si faca treaba, de fiecare data cand intalniti un tip nou. Ei va vor spune daca burtosul ala e un nenorocit bautor de profesie sau un tanar care a ales sa fie mai preocupat de intelectul sau decat de fizic.

Nimeni, dragelor, nu o sa va invete sa va traiti povestea de dragoste.
Pentru ca daca cei doi protagonisti nu s-au intalnit, ea inca se scrie.
Aveti doar grija cum va traiti viata pana va intalniti jumatatea, ca sa nu fiti nevoite sa o dati dracu', pentru ca undeva, pe drum, ati ales banii in locul iubirii.

___________________
"Sexul este consolarea celor
care nu au gasit dragostea."


Later edit: Am descoperit, prin dramaqueen, ca Bad Pitzi e cu cateva zile mai desteapta ca mine;;)

7 comentarii:

Dan Terteci spunea...

Excelenta, pe langa faptul ca sunt de acord intrutotul cu opiniile exprimate aici, trebuie sa recunosc si sa admir simplitatea si claritatea mesajului transmis. Jos palaria!!! Imi vin foarte multe idei pe care sa le scriu acum, dar ma opresc aici... FELICITARI!!!!

Ambasadoarea spunea...

Stii oare ce mult ma bucura ce ai scris?!

Multumesc!

Dan Terteci spunea...

Pe mine m-a bucurat ce am citit!

Ambasadoarea spunea...

Heeeei, tu vrei sa ma vezi rosind;;)

vyanna spunea...

da! eu vreau.. pentru ca in momentul o sa-ti spun ce tare esti.. si ce fel ti-am sorbit scrierea.. si adevarat e ce ai spus!!! te pup ambasadoareo! intretine-ma!!!

Ambasadoarea spunea...

Mersi, Vyanna;;)

Sahara Penguin spunea...

Nu sunt singura pe planeta asta. Ura.