luni, 25 august 2008

Iubirea se tine de mana cu durerea

Te-ai straduit cat ai putut. Ai facut compromisuri peste compromisuri. Ai iertat cand iti venea sa-i futi una-n gura ca te-a inselat pentru ca nu-ti puteai imagina viata fara el. Ai incercat sa uiti cum iesea el, macar o data pe saptamana, fara tine, cu baietii, si se-ntorcea noaptea tarziu cu tricoul mirosind a piele de femeie. Ti-ai spus ca e o faza. Ti-ai spus ca el stie ca i-ai mai dat inca o sansa si ca va sti sa profite de ea. Te-ai gandit, tot pentru el, ca e mai bine sa renunti la prietenele tale, daca tot nu le place, o fi stiind el mai bine ca tine. Ai incetat sa mai iesi in oras pentru ca el era gelos. Era un porc inselatator si gelos pe deasupra. Viata ta curgea spumos printre crizele varstei de 30 de ani. El era foarte atent cu tine si nu-ti dadea vreun prilej sa te plictisesti. Pentru ca el avea multe nevoi pe care tu trebuia sa i le satisfaci. Prima oara cand s-a intamplat ti-ai spus ca a fost o iesire la nervi. A doua oara a gasit in poseta ta un biletel cu textul mi-e dor de tine, semnat Vali. Prietena ta cea mai buna iti simtea lipsa. Nu te-a crezut, nu era in stare sa creada nimic din ce ii spuneai.

Apoi, dupa un timp, intr-o seara, te-ai gandit sa pregatesti pentru el o cina romantica, sa ii spui ca tu te-ai maritat cu el din dragoste, ca ai renuntat la tot pentru a fi cu el, ca numai pe el l-ai iubit toata viata si ca, in curand, veti fi 3. Tu, el si copilul ce avea sa se nasca peste 7 luni si ceva.

Ai pregatit tot cu lux de amanunte, ai cumparat pana si sampanie din aia mai scumpa, ai bagat in combina cd-ul ala vechi pe care il ascultati in liceu si pe melodiile caruia ati facut prima oara dragoste, ai plasat strategic niste lumanari in colturile camerelor si una mare, pe masa, i-ai pregatit pulpe in sos de ciuperci, ca asta-i placea cel mai mult... si, undeva, in dreptul paharului cu picior lung, un mic cadou: prima pereche de sosonei a copilului. Te gandeai tu ca o sa-i vada de cum intra pe usa si ca o sa alerge spre tine sa te imbratiseze cu lacrimi in ochi si ca de atunci viata voastra impreuna are sa fie like a dream come true. L-ai asteptat 3 ore sufland in lumanari sa nu se consume si aprinzandu-le iar, sa nu cumva sa apara chiar atunci cand sunt stinse, ai incalzit mancarea aia inca o data, ca se cam racise si lui nu-i place rece. Ai incercat sa-l suni, degeaba!

La 1 si 17 minute, prima si marea ta iubire intra in casa imprastiind miresme de alcool in toata casa, balanganindu-se de pe un picior pe altul. Cand l-ai vazut ti s-a strans inima in spasme ciudate. Stiai ca urmeaza inca un episod. S-a enervat intai ca lumanarile alea miroseau naspa si tot repeta ce e cu porcaria asta, pen' cine dracu' ai pregatit toate astea. A desfacut sampania si a inceput sa bea din sticla cu o pofta afurisita. Ai incercat sa-i spui ca o sa fie tata, dar a apucat sa vada inainte sosoneii. In urmatoarea secunda a inceput sa arunce toate farfuriile de pe masa, cu furia unui om bolnav, strigand esti o curva, cu cine dracu' l-ai facut, nenorocita pulii.

Nu-ti mai amintesti dupa cati pumni si picioare s-a oprit. Nu mai stii decat sunetul ala asurzitor al Salvarii care iti mai zgaraie si acum creierii si ca una dintre maini iti incremenise ca si cum ar fi fost lipita, pe burta...

Nu a trait! Copilul tau nu a putut sa vada lumina zilei, din grija tatalui.

Regreti ca n-ai plecat dupa prima palma, data altfel decat in gluma?
Te macina o durere cu nume de copil?
Visezi cu regularitate brate mici care se intind spre tine? Nu mai conteaza.

Pentru tine nu mai conteaza.

____________________
Aici e o iubire frumoasa.

20 de comentarii:

dramaqueen spunea...

Nu stiu de unde ti-a venit in minte textul asta. E bine scris, ce-i drept dar mi-a venit ca o lovitura in creier, avand in vedere ca toate celelalte texte ale tale sunt din cu totul alt registru.
You're not funny today!

Pup oricum!

Ambasadoarea spunea...

Stiu ca e (cam) brutal. Dar face parte din realitatea inconjuratoare, honey;)

Data viitoare o sa fiu funny, promit:D

Si mars la Motoare. Acum! Cu tot cu pupicii de la mine:)

Anonim spunea...

Of, textul tau e trist, povestea la care trimiti e superba (nici n-am stiut ca weekendul asta a fost nunta Andrei cu Catalin).
Revenind la postul tau, ceea ce accepta o femeie din dragoste e de neinteles. Sper sa nu porneasca dintr-o intamplare pe care sa o cunosti personal.

Ambasadoarea spunea...

Oh, nu, nu e personal.

Doar am vrut sa atrag atentia asupra felului in care traiesc altele iubirea.

Si sa le spun, in final, ca se poate si frumos;)

vyanna spunea...

and here is a tears in my eye!!!
si cand ma gandesc ca asta e realitate.. si cand ma gandesc ce proaste's femeile uneori.. ce credule si naive..

Dar ma mai gandesc eu ca unele isi merita soarta!

tu ai scris frumos, ambasadoareo.dar atat de trist.. :(

Cora spunea...

Cred ca suntem ceea ce vrem sa fim, si traim asa cum vrem sa traim...
Esti talentata...dar asta o stiu de anul trecut...

Ambasadoarea spunea...

Da, asa zic si eu, Cora:D

Anca Dionisie spunea...

Foarte frumos scris...!M-a tulburat...

Ambasadoarea spunea...

Imaginatia mea va multumeste pentru cuvintele frumoase. E meritul ei:D

Cora spunea...

Vad ca mai e o „Cora” mai sus :-?

Parcă povestea îmi aminteşte de căsnicia alor mei. Mama nu l-a părăsit pe tata nici la prima şi nici la a doua palma şi nici după ce a venit a zecea oară beat acasă... ci după 17 ani de căsătorie când nu a mai rezistat nici ea şi nici eu. Şi la ei începuse totul cu o frumoasă poveste de dragoste, care s-a transformat încet într-un coşmar.

Ambasadoarea spunea...

Pacat...

Asta e si mesajul, ca prima palma e doar inceputul, de cele mai multe ori.

Da, Cora e nascuta in aceeasi zi cu mine;;)

Dan Terteci spunea...

Din sfera mea veni cu greu ca sa-ti urmez chemarea... :))

Ma cutremura postul tau. Nu VREAU sa comentez! Nu POT sa-l trec cu vederea! Ma REVOLT si vreau sa URLU, dar nu am cui sa-i spun DUREREA! Prea multi INDURERATI in jurul meu!!!

Ambasadoarea spunea...

Cobori in jos, tovaras bland
...
si blogu-l lumineaza:)

Ca sa nu mai fim asa seriosi:D

Dan Terteci spunea...

S-ar putea sa nu fie la mine lumina! :)))) Oricum, multumesc!!!! ;)

amageanu spunea...

fluturii nu mai au stomac in care sa zboare

http://www.youtube.com/watch?v=mkMwv8UFCRw

Ambasadoarea spunea...

Da, imi place melodia, mersi ca mi-ai amintit;)

Anonim spunea...

Imi dau lacrimile ... de crocodil :-)

Ambasadoarea spunea...

Cui?:)

Anonim spunea...

Si cand ma gandesc ca nevasta-mea mai are cam o saptamana pana naste si eu fac 13-14-15 prin casa... sunt oameni si oameni si animale

Ambasadoarea spunea...

Exact.

Felicitari, felicitari!