joi, 24 iulie 2008

Persoane-absorbante

Credeti ca ati avut ghinion? Ca ati fost nedreptatit la un examen? Ca nu ati fost promovat pe merit? Ca nu exista maestru mai tare in a o lua in gura? Ca in DEX in dreptul cuvantului ghinion e trecuta poza voastra? Se poate mai rau.

Se poate sa intalnesti numai persoane-absorbante.
Aceste persoane au o mare calitate: par persoane normale, arata ca niste persoane normale, mananca ca niste persoane normale, se imbraca ca niste persoane normale... dar se cocolosesc ca termitele in peretii sufletului tau si devoreaza tot, pana la ultimul firicel de independenta, rod toata rezistenta de care credeai ca esti capabil, se hranesc cu sentimente dintre cele mai pure si te seaca de orice fel de energie, necesara pentru a te putea elibera. Daca crezi ca ii poti rezista unei astfel de persoane, te inseli, e doar o iluzie. In momentul in care esti acaparat complet si renunti la tine, punandu-o pe ea (pe persoana asta odioasa) pe primul loc, deasupra tuturor, in secunda in care ai facut ultimul sacrificiu, ultima renuntare dureroasa la libertatea ta si-n momentul in care ajungi sa o vezi pe ea cand te uiti in oglinda, exact atunci, persoana-absorbant iti va intoarce spatele asemeni calugaritei dupa ce si-a devorat masculul... fara remuscari, fara nici un fel de regret, fara sa aiba vreun sentiment apasator de vina, de responsabilitate... lasand in urma ei un corp viu, dar sec, si-un suflet bantuit de spasmele a ceea ce parea a fi relatia perfecta, pentru ca da!, va sti sa-ti inoculeze ideea asta, va sti sa te acapareze, sa se plieze, pentru ca in final, sa lase in urma lor cadavre de vise... da, ale tale...

Acum, imagineaza-ti toate aceste lucruri, imagineaza-ti in detaliu tot... apoi inmulteste cu 10.
Va spun eu, dai dracu' nota 10 de la un examen si te multumesti si cu un 8, obtii cu inca putin efort si promovarea, vine generatia din urma si iti vei pierde si titlul de maestru, iti inlocuiesc altii si poza din DEX... cu persoanele-absorbante nu ai nici o sansa! Nu au o caracteristica anume care sa sara in cohi si sa te puna pe fuga, nu te poti impotrivi... poti eventual sa te rogi ca Dumnezeu sa te iubeasca suficient de mult, incat sa nu-ti scoata in cale astfel de persoane.

4 comentarii:

vyanna spunea...

ai scris asta ca replcica la "visul meu familiar".. ma simt mai bine, multumesc! :D

Ambasadoarea spunea...

Nu chiar, era in stransa legatura cu o prietena de-a mea care de fiecare data numai peste astfel de persoane da... si ii/imi promisesem ca o sa scriu despre asta.

Still, daca replica a fost satisfacatoare, I'm happy;)

vyanna spunea...

a fost.. :) be happy!

Ambasadoarea spunea...

Sunt.
Si poate ma mai fac!