miercuri, 16 mai 2012

Extrase din cărți (5)

Sau cum m-a săturat Dumniezău de chick-lit.
Detalii: ok, a fost oarecum funny, nu mai citisem genul ăsta de cărți și o perioadă au mers la fix, mână-n mână cu disponibilitatea mea intelectuală, erau deconectare, erau biletul meu spre somn sigur și erau compania mea la o țigară, atunci când se putea. Dar, brothers and sisters, ce e prea mult e prea mult! Repet, unele aveau o suficientă doză de umor cât să nu dau în silă pagina următoare, dar altele au fost pe lângă plictisitoare și neverosimile, și scrise prost, cu erori de logică și Humanitus-ul ăsta dă impresia că le-a murit toți corectorii (mă enervează foarte tare asta și mi se pare inadmisibil să vinzi cărți cu greșeli gramaticale sau de tipărire în ele).

Am continuat așadar să mă duc la shopping cu Rebecca Brandon (născută Bloomwood):
- Goana după cumpăraături la New York
- La cumpărături în rochie de mireasă
- La cumpărături cu bebe
- La cumpărărturi cu Minnie (mișto nume pt o fetiță, nu?)
și-aș putea spune că toată seria asta are un farmec al ei, cel puțin în comparație cu ce-a urmat
- Poți să ții un secret?
- Supermenajera
- Îți amintești de mine?
- Fata fantomă (a, da, asta parcă mi-a plăcut)
care par mai mult niște cărți scrise la comandă, să fie, să iasă la număr.

Am lăsat-o pe Kinsella să-și vadă de ale ei și m-am mutat pe parcela lu Beth Harbison care a scris și ea să se afle-n treabă o carte plictisitoare, pe numele ei Clubul dependentelor de pantofi, iar apoi am crezut că mă scap pe mine de râs cu Regina gafelor a lu' Meg Cabot, dar care n-a fost nici pe departe atât de amuzantă, dar nici jenantă ca prima.
De aici merg oarecum în silă mai departe cu Jurnalele lui Carrie (Candace Bushnell) care cred că mi s-a părut drăguță, dar acum nu-mi mai amintesc exact, trec prin Jungla orașului care e nasoală rău, ajung la Aproape căsătoriți (Jane Costello) care e drăguțică, ajung și la Vai, ce-am uitat! (Caprice Crane) si mă opresc la Frumusețe de vânzare a aceleiași Candace (pe care încă n-am terminat-o).

Acestea fiind zise, mă declar intoxicată. Pentru mine, aventura chick-lit se oprește, cel puțin pentru o perioadă, aici. Le mulțumesc fetelor care mi-au împrumutat toate cărțile de mai sus, așa cum au fost ele, mi-au ocupat gândurile când se cereau ocupate sau mi-au adus somnul atunci când asta aveam nevoie. N-o să dau niciodată 30-40 de lei pe o carte de genul ăsta, dar tre să admit că-s bune de luat în vacanță (dacă n-ai altceva mai interesant de făcut :p).

11 comentarii:

cookie spunea...

sau daca ai kindle:D

Ambasadoarea spunea...

despre kindle si prima carte citita pe el in episodul urmator :D

Liana spunea...

Eu, cand am nevoie sa citesc fara sa imi solicit creierul, ma intorc la Twilight si / sau Harry Potter. :) Ajuta

Anne spunea...

Eu am citit "Jurnalul unei iubarete" sau ceva de genul, mi-a placut, m-a amuzat, etc, si am zis sa mai incerc si "Clubul sotiilor nr. 2", care m-a lecuit. De tot. Personajele stupide, povestea groaznica, previzibila, cu greseli, s.a.m.d.

Ambasadoarea spunea...

Alegeri clar mai inspirate, Liana.

Anne, numai eu am perseverat, ca o sadica :D

Ambasadoarea spunea...

A, Anne, acum am realizat ca "ne cunoastem" asa, un pic, ia sa vad ce-ai mai facut :)

Anne spunea...

Da, ne cunoastem cumva. Eu te-am urmarit, mai din umbra. :)

maria spunea...

tztztztz, de proasta ce-s, nici comentariul nu cred ca l-am trimis. ziceam ca am citit si sandra brown la vremea si si ca si pe ea am dat banii. si imi ceream scuze ca ti-am scazut nivelul intelectual si ti-am provocat asa o dezamagire. data viitoare vrei sa iti trimit toti clasicii rusi? ca si pe aia am dat banii

Ambasadoarea spunea...

Maria, sunt sigura ca nu esti lezata, ci doar vrei sa pari asa, for the fun of it, ca doar n-are nici o legatura imprumutatorul de buna-credinta cu impresiile pe care mi le-au lasat aceste carti :)

maria spunea...

oh, ba da, chiar sunt...in principiu de propriile mele actiuni

maria spunea...

am zis sau iar n-am zis? cum ca ba da, chiar sunt lezata. de propriile actiuni