luni, 23 august 2010

My daughter's name

Mi-am dorit să fie fată. Atât de mult încât am un nume pregătit pentru ea cred că dinainte să știu exact cum se fac copiii. Am visat-o și mi-am umflat sufletul de nerăbdare de mii de ori gândindu-mă cum o să fie când o să-și facă fabuloasa intrare în viața mea. Cât o să fie ea de frumoasă, de deșteaptă și de grozavă o să vă convingeți toți, eu știu deja asta:) Nu mi-am dorit să fie orice, numai sănătos să fie, cum zic oamenii prudenți. Sigur că dacă se va dovedi a fi băiat, batjocorind cu asta și ecografii și vise, o să-l iubesc tot ca pe ochii din cap și tot cel mai minunat copil de pe planeta asta și celelalte o să mi se pară. Deocamdată este 100% fată. Asta după ce a fost inițial doar 90% .

Pentru că eu am avut și am rămas cu un singur prenume, pentru ea îmi doresc două, poate-oi avea noroc și i-o plăcea măcar unul:) Știu că ar fi util să îl dezvălui pe primul (de fapt, pentru cei care se perindă de mai mult timp pe-aici, n-ar trebui să fie dificil de ghicit) dar n-am s-o fac decât când o să știu formula completă. Am notat de-a lungul timpului într-o agendă nume care-mi sunau mie cumva. Beau-ul a spus că sunt nebună, că nu pot să-mi botez fiica Una, de exemplu:) Alături de Una stăteau și Clara, Alissa, Umma (don't ask:), Ava, Lara, Sara, Anais, Eva, Alma, Amira, Maia, Medeea, Alesia. Unele dintre ele au fost tăiate, altele au rămas încă în cursă. Dar adevărul e că nici un nume nu mi se pare suficient de bun, de sonor, de minunat, de unic, de special pentru domnișoara Florea, normal, doar e vorba de copilul meu, foarte posibil primul și singurul, de-adevăratelea, nu mai e o joacă, nu mai gândim ipotetic. Anyway, dacă aveți sugestii, fiți siguri că vreau să le aud, sunt sigură că pierd din vedere multe nume frumoase doar pentru că am rămas cu gândul la altele.

Altfel, am senzația că viața mea e pusă pe hold și-aș da orice să treacă timpul mai repede și să revenim la normal, un altfel de normal, știu, dar așa, "prizoniera burții" nu mai vreau:D

22 de comentarii:

Liana spunea...

Liana.

Cum ai putut sa nu te gandesti taman la LIANA? Cate Liane cunosti tu? :P

Ionouka spunea...

Sint sigura ca ala la care te-ai gindit tu e cel mai misto!
Acuma spune-l si catre noi!

Ambasadoarea spunea...

Chiar nu mai cunosc alta si unica vreau sa ramai, Liana:) Si domnisoara Florea merita asta:D

O, o sa-l spun, Ionouka, dar il caut si pe al doilea.

andreea spunea...

Maia :) sau Medeea.
cel putin eu la astea m-am gandit. inca de pe acum :)

esti o norocoasa. mai ai putin si o sa vina minunea :D

shmeny spunea...

pai asta e cel mai greu job din lume. sa-ti dea cineva sugestii de nume pentru copilul tau :) eu insami am scapat tone de nume marfa la fie-mea, asta din cauza lu ta-su, care a tinut si el sa spuna ceva si a spus o prostie. asa ca pe fie-mea o cheama olga (thumbs up, ca e alegerea mea) si daria (huooooo, alegerea lu ta-su).
mie imi mai plac marta, chira, clara. si altele probabil. nu mai stiu.

Ambasadoarea spunea...

Merci, Andreea!
Da, uite, mai sunt doar 3 luni pline...

Shmeny, stiu ca-i greu, da' nu voiam sa pierd din vedere niste nume care altfel imi plac; oricum, la cum sunt, as putea sa nu aleg un nume doar pt ca mi-a fost sugerat de altcineva:D E greu, cu Florea parca nu merge nimic:)

PS: S-ar putea sa nu-ti placa asta, da' mie-mi place si Olga si Daria:)

shmeny spunea...

Draga mea, ia-l pe olga ia-l si pe daria daca se potrivesc cu florea. mie nu mi se pare ca e un nume asa de rau. poate nu ai remarcat care e numele meu de familie :D

Anamaria spunea...

Sper sa nu te deranjeze interventia mea. Nu am comentat pana acum desi iti citesc blogul de mult timp. Acest subiect insa este aprig dezbatut si la mine in bucatarie, seara, cand ajungem acasa(eu si prietenul meu). Eu, inca de pe vremea cand prietenii parintilor mei se bagau in seamna cu celebra intrebare :"ce vrei sa te faci cand vei fi mare?", aveam raspunsul pregatit :Eu cand clesc male, ma fac mamica de fetita pe cale o cheama Malina". Nu stiu de unde mi-a venit numele asta, dar si acum imi place si,se pare, l-am convins si pe el( si el e sigur ca vom face fetita). Intre timp insa am mai adaugat unul, Teodora. Asa ca, dupa momentul in care vom deveni o familie, cand va fi sa vina si bebele, numele este pregatit. Ar mai fi si Natalia si Maia pe lista dar deja e prea mult. Nu stiu ce vom face daca va fi baiat ptr ca nu ne-am pus problema :) Dintre prenumele enumerate de tine, imi place Maia si Clara. Mie Clara Florea imi suna a artista :). Bafta iti doresc si astept si eu verdictul in acest caz. :)

Ambasadoarea spunea...

Shmeny, ai un nume cu personalitate:)
Florea nu suna rau, normal,doar e al meu de un an si ceva (soc!:) dar parca nu se "pupa" cu nici un prenume.

Anamaria, ma bucur ca ai avut curajul sa iesi in lumina reflectoarelor, sa mai faci asa:) Orice sugestie ma ajuta. Ce tare mi se pare fixatia pt Malina si ce veche e! Nici noi nu aveam nume de baieti pregatite, dar se pare ca daca iti doresti mult-mult fata, se intampla minunea. Ceea ce va doresc si voua;)

Evergreen spunea...

Eu ma gandesc la numele copiilor mei :)) nu-s însărcinată şi nici nu cred că o să fiu în următorii ani. Dar caut de pe acum... din aceleaşi motive.

Aimee. Tamira. Mara

:)

metro rider spunea...

Clara e minunat, daca nu te deranjeaza aliteratia cu Florea ;)

Anonim spunea...

Alte sugestii eu nu am, vroiam doar sa mentionez ca pe nepoata'mea de 4 ani o cheama Clara (ca am vazut pe lista ta). Si pe vremea cand era (mai) mica si peltica, dat fiind ca nu'si prea putea pronunta propriul nume, isi spunea... Iaia!
Deci cand ti'e sorocul? Cred ca am mai intrebat asta de vreo cateva ori pana acum, dar nu am notiunea timpului!

Ambasadoarea spunea...

Evergreen, Aimee mi se pare deliciooos, cum naiba am uitat de el?!

Alice, minunat-minunat, da' cam zgaraie la urechi alaturarea cu Florea, la fel ca si Mara, Sara, Cara, etc:)

Barbie, cica la inceputul lunii decembrie, posibil si sfarsitul lui noiembrie, zic eu, experta:)
PS: Gata Scotia?

Minicoleta spunea...

Atunci cand m-auc de citit din lista mea de bloguri pe al tau il caut primul...sa vad ce ai mai postat...ti-am urmarit unta...luna de mmiere...varuiturile, reparatiile, aparitia catelulu, aniversari, intrebari fara sau cu raspunsuri si de cand astepti minunea...nu mai vorbesc...imi place tare mult cum scrii asta stii de mult...in fine, sufestie de nume...doar ce simti tu. Mie una mi-a parut rau ca am doua nume mirela-nicoleta (sunt nascuta pe langa sf Nicolae la inceputul lui dec) si asta pentru ca toata lumea imi spune Mirela si/sau derivate iar Nicoleta a ramas in umbra mereu. Mie imi plac numele noastre romanesti nu cele importate...de exemplu tare mult (I)OANA - adica ambele - ANA si am o prietena a carei fetita are numele ANASTASIA care inseamna inviere in limba greaca si e numele care mi-a placut cel mai mult!

Acum depinde de voi si va doresc sa fiti sanatosi sa o cresteti si ea sa vina pe lume sanatoasa!

bucurie,
mirela :)

Ambasadoarea spunea...

Mirela, merci pt randurile astea frumoase si pt urari! Nu ma gandisem asa, ca un nume va ramane mereu in umbra... practic nici n-o sa conteze. In rest, Ioana imi place si mie:)

Anonim spunea...

Gata Scotia, acum incarc de zor poze pe facebook, poate ma urnesc sa si scriu. A fost un vis!

Minicoleta spunea...

Mamăăă, ce de greșeli de scriere am! Scuze dar înainte de a trimite nu am verificat ortografia și apoi uitai că la tine e cu aprobare.
Păi de când m-am apucat de scris mi-am băgat în seamă și al doilea nume...m-am "botezat" Minicoleta sau Mini tocmai pentru că mi s-a părut nedrept ca celălalt nume să nu fie și el băgat în seamă mai ales că e unul de sfânt. Apropo de asta, am și suferit că ma numesc Nicoleta ca să spun așa pentru că fiind ziua de naștere pe 2 decembrie, pe 6 nimeni nu îmi spunea nici măcar La mulți ani și mi se părea nedrept pentru că alți copii își sărbătoreau și ziua numelui cu aceași importanță ca și ziua de naștere.
Un singur cadou am primit de ziua numelui și am fost tare fericită: un îngeraș de porțelan de la o colegă de lucru și mi-e drag tare!

Și apropo de Alesii...mi-au venit 3 de prin Italia vara asta în vacanță, românce...copile născute acolo! Și apropo de ”liantul” care se creează între numele de familie și prenume: caraghioase alăturări de nume neaoșe cu prenume ”importate”!
Scuze că mi-am desfăsurat atâta text la tine dar dacă tot ai cerut păreri eu le-am dat! :)
bucurii să aveți!

Evergreen spunea...

Pe una din fete o s-o cheme Anouk Aimee dupa actrita aia superba si cantareata Anouk

:D zic acum, dar voi vedea atunci

Ambasadoarea spunea...

Daaa, mi laichi Anouk:)
Una dintre fete? Dar cate ai in plan?

Enchanting Me spunea...

Cateva sugestii... Catinca, Madalina, Ruxandra, Sofia, Delia, Irina, Melida, Neluta, Adina. Sa fiti sanatoase amandoua si sa va intalniti cu bine cand va sosi timpul.

Margeluta spunea...

Eu de mica am ce am cu numele de Clara. Mai nou am auzit Danusia, care imi pare asa, mai fistichiu. Medeea o cheama pe scumpetea de nepoata-mea. Bafta la alegerea numelui micutei. Si sarcina usoara. Nu stiu daca am apucat sa-ti urez asta, deis iti citesc blogul de mult timp. ;)

Ambasadoarea spunea...

Multumim si pt sugestii si pt urari!;)