miercuri, 11 august 2010

Începutul lunii a șasea

Am ajuns aici. Deodată timpul nu mai are răbdare și fuge, fuge. Dacă n-am timp să mă pregătesc pentru toate câte vor veni pe capul meu? Nu, 9 luni par dintr-odată ca 9 zile și n-o să mă declar pregătită să trec prin toate câte mă așteaptă nici după 9 ani, așa că, să curgă odată nisipul din clepsidră și fie ce-o fi, numai bine să fie!

Dacă privesc puțin în urmă, luna a cincea a fost de departe cea mai ciudată de până acum.
Creșterea burții mi-a speriat somnul și e greu tare să nu mai poți să-ți adormi gândurile care vin buluc peste tine fix la ore când par ele mai inflamate și le faci față mai greu. 
Am avut atacuri de panică și-a fost foarte ciudat pentru mine să fac cunoștință cu așa stări. 
Am avut zile de deprimare în care aveam impresia că sunt ca într-un lagăr prinsă în starea de graviditate și că, deși ar fi putut, nimeni nu mă scotea de acolo. 
Am descoperit că nu fac parte din categoria femeilor însărcinate care vorbesc fără frână despre sarcină și care își fotografiază burta în fiecare zi, iar dacă s-ar fi putut ca burta să nu fie deloc ostentativă, pentru mine ar fi fost ideal. Nu suport ochii anumitor persoane feminine din anturajul meu lipiți de burta mea, mă deranjează scanarea lor și nu simt nevoia să vorbesc chiar oricând și chiar cu oricine despre ce mi se întâmplă și cum mă simt. De fapt, într-un fel, nu-mi place să fiu tratată ca o femeie însărcinată și mă bucur că maică-mea nu e în țară.
Am descoperit senzația bulbucilor și de-atunci mă amuz de fiecare dată, e ca un secret pe care domnișoara Florea mi l-a împărtășit doar mie, ce senzație mișto de complicitate!
Pentru că de câteva zile au început să mi se umfle și mâinile și picioarele (asta fiind marea neplăcere a perioadei), dragul domn Florea e iar la datorie masându-le și răcindu-le cu prosoape reci, am nopți când nu pot să adorm altfel. O să-i ridicăm o statuie, că prea a fost chinuit săracul!:) 
Experimentez cu mirare dependența de dulce. Eu nici nu știam ce-i ăla cremșnit până să fiu însărcinată, nu mă atrăgeau prăjiturile cam deloc, iar dulciurile mele preferate erau foietajele sărate. Acum râd prietenele de mine că mă transform. Cică am luat doar 3 kg în greutate, eu mă simt mult mai multă de-atât. 
Cu bebeloaica totul e perfect normal, ultima oară la ecografie am trezit-o din somn, dormea pe burtă cum fac câinii:) V-am zis că e frumoasă? Că mi-e dragă? Că mi-e dor de ea? Nu vă zic, că așa mă apucă o nerăbdare... 
Da, și oamenii văd că sunt însărcinată, și vânzătorii de diverse la fel, și mă împing să mă servesc cu afine sau cu struguri, e amuzant, eu prefer vânzătorii (bărbații), au așa o fâstâceală simpatică, în mintea mea eu mă distrez copios pe seama lor:)
Am fost zilele trecute la piscină pentru că mă înnebunea căldura din casă și a fost așaaaaa de bine! Ciudată totuși senzația când am intrat prima oară în apă, mi se părea, pe rând, ba că burta mă trage în jos când înot, ba că mă ridică ca un colac la suprafață. Păcat că ditamai complexul de lux nu s-a gândit să doteze spațiul din jurul piscinei cu umbreluțe, m-aș duce mai des, deși, o, da, e cam criză.
Acum mă simt bine, îs scuturată de toate gândurile negre pe care le-am avut o perioadă, câteodată parcă mi se pare că sunt și frumoasă, și burta la fel, pomenesc asta pentru că-i mare lucru pentru mine:)
Am trecut și de perioada în care aș fi fumat sărutându-l pe beau când fuma, acum sunt iar calmă și nu mă mai atrag țigările deloc și asta chiar mă face să fiu mândră de mine.
Îmi trec prin cap tot felul de nebunii pe care le-aș face acum, de genul să mă îmbăt, să mă arunc goală în mare, să dansez până la epuizare pe mese, cu necunoscuți, îs o depravată maximă în capul meu:) Bine că-s deșteaptă și-mi dau seama că vreau să le fac doar pentru că nu pot să le fac, altfel, nu am nici o atracție reală pentru așa ceva.
O, și ceva intim de tot, câteodată mă surprind uitându-mă la Loli cu ochi de ... mamă. I'm that weird!

8 comentarii:

Evergreen spunea...

Uai, mi se pare fascinant :)

femeia fericita spunea...

Ola! Io tare ma bucur sa vad ca sunt/apar si parti bune in povestea asta, ca de comentarii acre m-am saturat. hihihhhihi. Ati pregatit hainute? Eu una as cumpara albe, galbene si verzi, just in case. Stiu femei ce-asteptau baieti si le-a adus barza fete... nu de alta...

Ionouka spunea...

Ce minunat, bulbuci, pofte, acum mai vii de-acasa. Bine, tu de fapt nu esti insarcinata, doar gazduiesti temporar un mebru al familiei. Si tocmai cind o sa inceapa sa-ti placa mai mult, o sa se termine... :)

Ambasadoarea spunea...

Fix la asta ma gandeam eu acum, Ioana, sa nu cumva sa-nceapa sa-mi placa in ultima luna:)) Ma binedispui.

Elena, au fost parti bune si pana acum, numai ca erau eclipsate de cele naspa:) Stiu ca pot exista si surprize, eu insa sunt sigura ca-i fata. Asta nu inseamna totusi ca o sa cumpar tot rozul din magazine:)

Evergreen, fascinant? I guess:)

femeia fericita spunea...

Am recitit articolul, credeam ca n-am citit bine: numai 3 kile in 6 luni de sarcina????? Ioi Isten, io asa lux n-am mai auzit... Pai nu ma mair ca baba aia -la coada la analizele de sange- nu s-o prins ca esti insarcinata...

Apropos picioare umflate (eu fac ca moasele de p-aici, zic cate o vorba; nu-i musai sa chiar pui in practica) foarte buna treaba cu masajul, bun barbat ai. Daca poti, incalta papuci mai largi/ cu un numar mai mare... ca sa nu aiba circulatia de suferit. Ananasul, orezul si castravetele ajuta un pic la eliminarea apei... Ceea ce m-a ajutat pe mine fff. mult a fost sezutul/ inotatul... (sau ma rog, eu nu stiu sa inot, aveam pernute de aer/colac etc) (cam la 27° era apa) la piscina cate un ceas... Ieseam cu picioarele COMPLET dezumflate.

Ambasadoarea spunea...

Pai asta e diferenta intre kg de acum si cele pe care le aveam in aprilie. Dar inauntrul acestei perioade greutatea mea a si variat destul, pt ca am slabit cat mi-a fost rau. Si oricum, asta e abia inceputul lunii a sasea:) Stai ca in vreo 4 saptamani tre sa fac al doilea set de analize, sa vezi ce ma distrez pe la cozi:)

Da, ma, si eu cand am iesit din piscina ma uitam socata la picioarele mele, nu-mi dadeam seama ce e in neregula cu ele:) Merci pt tipsuri!

Evergreen spunea...

:) pai pai pai... eu nu stiu d'astea si mi se pare asa fain cand le citesc la tine. adica mi se par autentice ca m-am saturat de mamele prefacute care nu recunosc ca a fi insarcinata nu e numai lapte si miere.

Ambasadoarea spunea...

Pai sa stii ca de asta scriu, ca sa stie lumea adevarul si sa nu se mai imbete cu apa rece:) Si eu am intalnit persoanele astea cu lapte si miere la bot si mi-au facut sila.