luni, 30 august 2010

Am descoperit o mare

sălbatică, sălbatică. E într-un loc pe care îl păstrez secret și-n care când eram mai mică mergeam an de an cu părinții la niște prieteni de-ai lor. Niciodată până anul ăsta nu am mers să văd marea așa cum e ea acolo. Doamne, ce frumos este peisajul ăsta semi-sălbăticit, cu marea deloc domesticită, o mare mare, uriașă, cât vezi cu ochii în stânga, în dreapta și în față, numai mare! Am plecat de-acolo goniți de vântul puternic de ieri, dar cu ochii plini de imaginile perfecte ale unei mări cum nu credeam că mai există la noi în țară, cu sufletul doldora de încântare și cu părul tapetat bine cu nisip (mai mult al meu). Asta se întâmpla duminică.

Sâmbătă ne-am bălăcit și ne-am maimuțărit pe o plajă cuminte din Olimp, unde marea era curată, caldă și senină. Da, oamenii se cam holbau la mine și la burta mea, deh, n-au ei nici o vină, sar eu în ochi:) N-ar fi trebuit să o dăm la schimb cu cea din Neptun care era aglomerată, scumpă și neinteresantă, cu marea alge-oasă și rece, dar am făcut-o pentru că acolo ne-a dus gipiesul să mâncăm și ne-a fost silă să ne întoarcem:)
Deși am dormit puțin și rău (uitasem să-mi iau cele 3 perne care m-ajută să adorm:), m-am trezit 2 dimineți la rând în croncănit de pescăruși și declar că a fost un altfel de weekend la mare, care mie mi-a plăcut foarte mult.

*pozele din colaj sunt făcute ieri în Eforie Sud, cu telefonul (aparatul foto a simțit nevoia să se cam strice).

2 comentarii:

shmeny spunea...

ce vedere frumoasa! thanks!
anul trecut eram in aceeasi situatie ca tine, desi mai avansata. am fost prin iunie la mare. foarte frumos a fost. am baut si cateva breezere, recunosc acum. si am stat noaptea pe plaja in vama intr-o barca.

Ambasadoarea spunea...

:) Si eu de ce naiba am fost asa proasta?! Ca uite ce pofta mi-ai facut de un Salitos acum... Acasa ma mai apuca o durere, un junghi, la mare n-am avut nici pe dracu' :D