luni, 3 mai 2010

Shut up and shut down

De fapt, nu mai contează nici una dintre poveștile pe care le-ai auzit înainte. Încetează să te mai intereseze cu adevărat. Te uiți fără interes la tot ce-ți spun ceilalți oameni și te rogi în gând să le cadă sistemul și să se instaleze un silențios shut down binemeritat. S-ar putea să ai un chef nebun să-i tragi o geantă peste ochi individei care te anunță atotștiutor (că altfel nu se poate!) că lucrurile nu sunt decât cum i s-au întâmplat ei. Sau celei care se uită  la tine cu superioritatea curcii care a descoperit că nu-i singură în coteț și care o face pe înțelegătoarea pentru că, nu-i așa, și ea a trecut prin asta, s-o asculți pe ea, că ea știe mai bine, pentru că ea deja a trăit experiența asta.
Cui îi pasă? De ce mi te impui? De ce nu mă lași să-mi văd de simptomele mele, de trăirile mele, mai ales că știu sigur că tu nu le-ai avut pe astea, la tine nu a fost așa?! Nici n-are cum să fie la fel. De ce oamenii care s-au căsătorit cred că fiecare nuntă e la fel și știu ei prin ce treci? De ce oamenii care au deja copii cred că le știu pe toate în domeniu și nu se mai opresc din sfaturi, relatări, bârfe? Nu știu și nu pricep că fix detaliile schimbă tot într-o poveste, că fix ceea ce pare a fi o banalitate poate să treacă pragul paranormalului doar pentru că ți se întâmplă ție și tu rezonezi altfel cu toate, de ce bagatelizează oamenii ăștia tot?

Eu vă refuz.Vă ignor. Vă iau ca pe niște viruși care nu au ce căuta în sistemul meu de operare. Dacă nu vă puteți limita la așa mi s-a întâmplat mie, eu așa am făcut și vă dați atotcunoscători limitându-mi manifestarea și drepturile pe care le am eu și orice om care trece pentru prima oară printr-o anumită experiență, go away, cântați la altă masă!

PS: Vară primară cu doamna Greață e nimeni alta decât doamna Vărsătură, ce bucurie să le am pe amândouă în vizită! Am reușit totuși să fac să rămână în stomac mărul mâncat acum o oră, iaurtul a avut o altă soartă, mult mai tragică.  (ceea ce nu vă doresc și vouă!)

6 comentarii:

metro rider spunea...

bravissimo! am savurat pana la ultima picatura!

Miha spunea...

Situatiunea are aici 2 taisuri: 1. Cei care chiar au impresia ca ei au vazut/simtit/experimentat tot ce poate indura homo sapiens + homo peste sapiens. Astora n-ai ce sa le faci, caci oricum ai da-o, parerile nu si le schimba. Optiunea ar fi ignoratul. Punct.
2.Daca nu ai idee cum si ce s-a intamplat altuia aflat in starea ta, e destul de aiurea caci nu stii cat de bune si normale ti-s starile astea. Si.. Uneori, in toane bune si milostive e bine sa stii ca si Getutei i s-a intamplat asta.

Cel putin, eu am tendinta de a crede ca starile mele sunt CELE mai nasoale, cele mai grave si sigur voi muri dintr-o cauza necunoscuta. Astfel, tot raul spre bine. :D

elEna spunea...

trage-le, maica, o geanta in cap sa se invete minte. doara ei iti vor "numai binele". hihihihihih

femeie, tie nu ti-au placut niciodata indicatiile si sfaturile, dar vaz bine ca de catva timp s-a cam ingrosat gluma si "ai ganduri ucigase". hihihih

daca si "indicatiile" mele (cartofi fierti si castraveti murati cand nu mai poti manca nimic, "lasa ca trece maica", etc.) se includ in acelasi capitol, trage-mi si mie una cu geanta virtuala hihihihih ca nu ma supar.

"femeile gravide trebuie sa bea in fiecare zi cel putin un pahar de lapte", "sa nu bei lapte in timpul sarcinii ca poate are salmonela", "mananci fructe? pai trebuie", "sa nu mananci asa multe fructe ca te balonezi", "pestele e bun pentru sistemul nervos al bebelusului", "nu manca peste afumat ca poate are nus ce bacterii", "uita-te la tine in ce hal arati, mai da-te si tu barem cu ruj", "vai fata cum ai inflorit de cand esti insarcinata" "esti cam transparenta" "ce te-apuca asa plansul din nimic?" "auzi draga, tu nu sti sa taci? ca nu esti nici prima nici ultima femeie din lumea asta care e insarcinata"

sti ceva, sa nu te lasi, da? noi astia care te citim, stam cu sufletu' la gura. hihihhi noua nu ne vine sa vomam. noua ne vine de citit, ce ne pasa noua ca tu abea te tarai prin casa.... hihihihihi

Ambasadoarea spunea...

Multumissino, Alice, inseamna ca-mi impartasesti "incantarea!:)

Miha, pe cei prezentati la situatia nr. 1 ii tot intalnesc in ultima vreme, in curand o sa ajng sa ma zburlesc ca pisicile cand ii vad. Apoi, numeste-ma ciudata, dar eu n-am prea fost incantata la viata mea de teoria "a patit-o si altul", in plus da, starile MELE sunt cele mai nasoale si mai grave ever existente:)

Elena, am senzatia ca te amuza copios noua mea stare:D Si ai dreptate, trebuie sa stii cum sa-mi dai mie sfaturi(asta si pt ca stiu diferenta dintre ele si teoriile superioare, atotstiutoare), dar judecatile astea emise cu titlu de mare adevar absolut ma scarbesc si ma enerveaza definitiv. Sorry, geanta vituala nu o primesti, n-o meriti. Inca:D

femeia fericita spunea...

Multumesc, esti tare draguta si indulgenta cu muritorii de rand.
Din capitolul "si fericirile au nevoile lor" uite, io nu ma mai las umbrita de nefericirea ta. Dimpotriva. Dau pe dinafara de bucurie ca incerc de vre-un an sa raman din nou insarcinata (am deja un baietel) si nu-mi iasa. Povesti din-alea ca nu din mirosit flori se ramane insarcinata am auzit cat china. Hihihhi. Poate imi dai tu un sfat, amu ca "iubesti" sfatuitorii asa de mult. hihihihi
ma bucur ca te bucuri ca analizele is ok. va pup

Ambasadoarea spunea...

Elena, sorry, n-as sti ce sfaturi sa-ti dau nici daca as avea 100 de copii, poate ca asta e, copiii vin cand vor ei, nu cand vrem noi, habar n-am;)