marți, 5 ianuarie 2010

Din toate locurile în care am fost până acum, cele mai dragi îmi sunt cele în care nu am ajuns încă.

Deși țin minte aproape perfect cum arătau camerele în care am dormit în nopțile/diminețile ultimelor vacanțe, de care mă mai și atașam ca proasta și mă durea să mă despart de ele, cele mai frumoase mi se par în continuare cele în care încă nu am ajuns să îmi împrăștii hainele și sandalele. Pentru că de ele sunt legate emoții, planuri, așteptări, poate și idei preconcepute. Și-atunci, să le descopăr, pe camere și pe locuri, fix așa cum sunt, nu așa cum mi le-am imaginat, e cea mai mișto parte dintr-o vacanță. Poate că nu-mi place hotelul sau proprietarul lui, poate stațiunea e mai pustie decât mi-am dorit eu, poate că nu pot să râd prea tare la 2 noaptea pentru că-mi trezesc vecinii, poate că e prea frig sau prea cald în cameră, poate că nu-mi place mâncarea și sunt țâfnoasă din cauza asta... nu contează!!! Pentru mine o să fie o vacanță reușită fiecare dintre ele pentru simplul motiv că am ajuns acolo, că am văzut și altceva, că am povești amuzante și amintiri dintr-un loc, unde cel mai sigur, n-o să mai ajung vreodată. Oricât de mult mi-ar plăcea o destinație, de ce să revin la ea, când sunt atâtea care mă așteaptă și după care suspin? A, da, pentru valoarea sentimentală, înțeleg, numai că nu, nu prea e cazul.
În altă ordine de idei, prefer oricând o vacanță în grup în locul uneia în doi și de fiecare dată pe-aia cu un grup mișto, sudat și amuzant decât pe-aia, de dragul de a fi, cu tot felul de personaje aciuate nu-știu-cum pe lângă noi, personaje care ar putea foarte bine să stea acasă să se scarpine în cur, zic, normal, nu?, decât să ne strice vacanța cu ifose/alintături/impresii.

Așa se face că, deși iarna n-are nici un gând să dispară prea repede din viața mea, asta deși i-am zis că n-o mai vreau, eu deja casc ochii minunati, care s-au minunat, adicătelea, la poze cu destinații însorite, aflate la distanțe de cel puțin o mie de km și în care să se vorbească altă limbă decât cea a lu' Băsescu. Să fie Praga, orașul-poveste? Să fie Turcia de care mă simt atrasă în parte și pentru că am avut la un moment dat un aproape-cumnat turc, cu ale ei Pamukkale, Kusadasi sau Istanbul? Să fie orașul-lalea din țara-lalea? Sau parte din Franța la care visam încă din septembrie? Sau litoralul croat? Ori, dacă aș fi eu prea norocoasă și-ar dispărea ca prin farmec alte obligații care înghit bani și alte obligații care fac aproape imposibil de pus în practică ideea asta, din cauză că nu putem fi în același timp și în vacanță și pe plantație, aș pleca cu trenul prin Europa, așa, pe furiș, c-un soț de mână și c-un ghemotoc de emoții în coșul pieptului. Iar dacă tot e să visăm, să mergem mai departe, acolo unde și cu gândul e greu să ajungi, în Jamaica, Cancun,  Punta Cana,  Rio de Janeiro, Ins. Margarita, Singapore, Koh Phangan sau Phuket ori într-un circuit de 14 zile în Japonia.

Mda. Sau mai bine mă șterg la gură, deschid ochii și inconștientă fiind în continuare, o să mă rog ca într-o noapte, oricând ar fi să vină, eu o pot aștepta oricât, să se întâmple o minune și să se alinieze continentele astfel încât să nu mai coste biletele de avion cât o mașină la mâna a doua. Zic că-s rezonabilă.

Și cred că ar mai fi o posibilitate. Nu mai bine ne băgăm noi pula (care are, care este) și în șir indian ne tirăm toți și-i lăsăm pe parlamentarii noștri iubiți să-și bage singuri în cur accize, taxe și ce le-o mai trece lor prin cap? Ba da, hai că sună bine!

7 comentarii:

Liana spunea...

Eu fac parte din sirul indian. Si tot eu ma oftic ca in toata lista ta, orasul unde e ceata doar in ziare si povesti, unde o furtuna de zapada inseamna sa ninga 1 ora linistit, unde vara vine cand vrea ea (si de obicei nu vrea), unde... nu e pe lista. De ce, ma, DE CE? :(

Cora spunea...

Vezi ca acum in ianuarie sunt reduceri mari la biletele de avion luate cu ceva luni inainte...
Si da, Liana are dreptate...Londra e cel mai frumos oras din Europa...in my opinion :)
Fata poti te rog sa mai scrii poezie ?? sa mai am si eu ce citi si ce medita. Pup.

Ambasadoarea spunea...

Liana, n-ai inteles, cand venim in Londra, nu mai plecam, so be afraid, be very afraidddd:)

Cora, pentru destinatiile de la sfarsitul paragrafului 2, orice reducere e insignifianta;) Pentru cele din Europa, da, ok, ne descurcam, desi nu fara eforturi. Poezie ai zis? Nu ma multumeste nici una din variantele pe care le am acum, astept sa ma pocneasca marea inspiratie in creieri:)

dramaqueen spunea...

Auzi? Tu sa nu-mi mai fluturi Praga asta pe la nas, ca plec pe jos daca ma enervez. Toata vara am vrut sa ajung acolo si tu - nu, ca ma marit; nu, ca plec in Tenerife. Sa mai ma lasi in pace, da? Si dintre toate ofertele pe care mi le trimiti, alege tu una si anunta-ma doar cand e plecarea. Asa facem, da? Pups!

Cora spunea...

Asa te vreau...deci daca va duceti in Londra, vin si eu da ?
Si nu msi plec...

Ambasadoarea spunea...

Hon, gata, am hotarat, mergem in vara in Praga dar puteam sa facem un mic ocol pana in Japonia, dupa care sa ne stabilim in Londra, asa, macar pt vreo 10 ani?

Cora, da, asa facem, cum am scris mai sus:)

Liana spunea...

No asa mai merge. Va astept cu o cafea calda :D