luni, 25 ianuarie 2010

10 motive să te măriți

1. Începem cu un motiv foarte important, dacă nu chiar cel mai important: n-o să mai duci niciodată gunoiul. Verigheta de pe deget te face inaptă pentru prestarea acestei activități, asta dacă nu cumva ai fost prea proastă și ai lăsat-o pe fundul oceanului să se joace delfinii cu ea. Chiar dacă la un moment dat se satură soțul de prestat această activitate deosebită, fă 1-2-3 copii și ai problema rezolvată pentru tot restul vieții:)
2. N-o să mai fii niciodată singură. Ceea ce poate fi și un dezavantaj la un moment dat, în funcție de. Deocamdată, din punctul meu de vedere, e un mare avantaj. Eu, care nu știu să fiu singură, deși îmi place să fiu singură într-un fel, eu care nu știu decât să sufăr când sunt singură pentru toate care se întâmplă și nu se întâmplă, am nevoie de el pentru că mă îmbunătățește.
3. Pentru toate zilele în care nu ai chef să speli farfuriile sau să gătești sau să ștergi praful sau să plimbi aspiratorul prin toate camerele ori, extraordinar de important, să speli aragazul, există el, minunatul, pe care l-ai luat la bine și la rău, dar mai mult la rău, și ce rău mai mare poate plana deasupra căpățânii tale superbe decât grija că trebuie spălat nenorocitul de aragaz?!
4. Și când e frig de-ți crapă dinții-n gură ori plouă, ninge și trăsnește, cine să se ducă să ia țigări sau pufuleți, înjurându-te bucuros că poate satisface orice dorință a preaiubitei lui soții?!
5. E dovedit științific, și pot să confirm și eu, femeile măritate sunt mai dorite, mai admirate, mai invidiate. Nu știu dacă neaparat vă doriți acest lucru, dar dacă e ceva ce vă poate da mai multă încredere, uai nat tu du? Nu știu dacă poate să confirme 100% o persoană care e întrebată dacă părinții sunt acasă sau dacă poate chema un adult atunci când sună la ușă femeile care strâng bani pentru biserică, dar voi să mă credeți pe cuvânt, cel mai bine.
6. Dacă ai nevoie de bani pentru o poșetă Hermes sau tânjești după o vacanță de vis în nu-știu-ce insulă exotică, mărită-te!
7. Ziua nunții, orice ar spune pesimistele și femeile care zic că nu vor să se mărite niciodată, e ca nimic altceva. Nu există stare cu care să compari, nu există bucurie la fel și tremur în stomac ca în ziua aia. Chiar dacă nu e totul perfect, chiar dacă buchetul tău s-a ofilit sub greutatea celor cincii mii de grade, chiar dacă tortul nu e ce ți-ai dorit. Din aceeași categorie, cum sunt primele zile/luni de după nuntă, când te uiți furiș la verighetă dimineața să vezi dacă e tot acolo și în restul zilei cu teama să nu o pierzi, ori cum se uită el la tine și cum spune tuturor, cu un soi de mândrie că ești soția lui... priceless!
8. Pentru părinții tăi. Da. Dacă ai fost o scârbă de copil și mai ales dacă adolescentă fiind i-ai chinuit lipsind  cu nopțile de acasă sau făcând absențe cu nemiluita, ori dacă te simți cumva datoare față de ei, just do it! Îți vor fi recunoscători pe viață că au scăpat, în sfârșit, de tine:) Deși totul nu e decât o iluzie. Și, cum altfel, tot tu vei ieși în câștig.
9. Dacă din grupul tău de prietene încă nu s-a măritat nici una, mișcă-ți curu' la starea civilă să nu ți-o ia nimeni înainte:) Pentru că vei putea afișa superioritatea pe care ești îndreptățită să o afișezi atunci când va urma prima nunta de după a ta. Că poate o să fii stresantă și-o să te dai atotștiutoare enervându-i pe toti, asta e, dar tu rămâi cu un titlu pe care nu ți-l va lua nimeni niciodată, acela de a te fi măritat prima, adică înaintea lor, adică ele după tine, înțelegi?
10. La sfârșit am păstrat delicatesa, cireașa de pe tort, moțul. Te ia și pe tine cineva! Poate nu ăla după care ai plâns un an întreg în clasa a doișpea, poate nici cel care te-a făcut să zbori în cortul din Vamă, n-o fi nici ăla care te-a ales pe tine, dar nu și tu pe el. Dar e cineva. Și îl lași să te ia și îi spui da pentru că, întâi de toate, tu l-ai ales. Nu pot decât să-ți doresc să fie pe viață.

14 comentarii:

Liana spunea...

Multumesc :)

Flore... spunea...

woow :)
Nu pot sa spun decat : ADEVAR GRAIESTI !

Mariana spunea...

eu sunt mai sceptica..asa ca sper ca postul asta e o gluma...sau poate doar things you'd wish to happen when you get married....oricum e plin de contradictii...dc faci copii gunoiul este ultimu' lucru la care mai ai timp sa te gandesti,dc sta barbatu si da cu aspiratoru de unde mai face rost de bani de geanta hermes...etc etc...don't let me spoil your innocence:D

demodaveche spunea...

Ca fata mare la măritat te-ai grăbit, tu, Mariana, la textul ăsta.

Iţi spun eu diseară 10 motive pentru care n-ar trebui să te măriţi (pe lângă alea pe care le ştii deja).

Până atunci mă duc să duc gunoiul, să spăl vasele şi dacă eşti cuminte, fac şi ceva de mâncare. Cu aspiratorul nu pot să te ajut... aştept să-mi cumperi.

metro rider spunea...

la anul pe vremea asta o sa te rog frumos sa updatezi postul asta :))

Ambasadoarea spunea...

Liana, ok, cu placere, da' pt. ce?:)

Flore, da, la experienta mea intr-ale casatoriei imi permit:)

Mariana, eu cred ca ai inteles gresit. Si nu-mi "spoili" nici o inocenta, atata timp cat, mai in gluma, mai in serios, eu chiar le-am bifat pe toate cele 10. Iar ce zici tu ca sunt contradictii, oh, well, read again;)

Demodaveche, mda:D

Alice, da' ce se schimba? Ce stii tu si eu nu stiu?:)

Tomata cu scufita spunea...

=)) cat optimism. :) nu zici tu rau ce zici aici, da' pana sa ma marit, stai sa ma mut in concubinaj. :))

Casandra spunea...

Fffffoarte tare :)

Ambasadoarea spunea...

Pai, Tomata, concubinajul e primul pas, o data facut nu mai ai scapare:)

Merci, Casandra;)

Mircea Popescu spunea...

Si daca nu esti o persoana chiar atat de banala, cu o viata amoroasa cuprinsa intre iubirea de-a doispea si evadarea cu cortu' la vama, nu se mai aplica ?

Ligia Adam spunea...

Hm. trebuie sa recunosc, asa cum povestesti tu ca sta treaba nu suna chiar asa rau maritatul.

Ma bucur ca ti-e bine :)

Ambasadoarea spunea...

Da, Micea, altfel nu, numai persoanelor banale li se poate intampla sa se marite si sa fie fericite ca s-au maritat:))

Heeey, Kidha! Si cand te gandesti ca e doar o mica parte din "pachet"...

Si eu ma bucur, si-ti doresc si tie:D

Anonim spunea...

fara suparare, dar cam aiurit articol. Sa te mariti cat mai repede sa fii prima? Nu cred ca trebuie sa te grabesti in aceasta privinta. o sa-mi cumpere poseta Hermes? Asta numai daca are bani in plus.

Am citit atatea beneficii materiale pe care le poti avea in urma casniciei, lucruri pe care le poti face sau cumpara si singura. Insa, n-am citit nimic despre intelegere, sustinere, suport dintre cei doi. si fara astea... poate fi vorba de o casnicie trainica? nu cred. nu-mi spuneti ca trebuia sa citesc toate astea printre randuri, pentu ca daca le-ati scris pe toate celelalte, trebuia sa le scrieti si pe astea. stiu multe cupluri in care sotul face cadouri scumpe sotiei si ea face o mutra fericita si multumita, dar stie ca fiecare cadou de acest gen inseamna ca i-a fost infidel. stiu cupluri care au avut momente (momente care au durat ani) cand mancau paine si apa si au iesit impreuna din criza cu greu, dar au reusit si nu era vorba sa diuca el gunoiul din moment ce ziua invata, iar noaptea lucra, ea stand cu un copil mic acasa si lucrand dadaca la o vecina pentru ca sa-si poata hrani micuta. stiu fete care constient nu s-au casatorit, pentru ca au avut nenorocul sa intalneasca fel de fel de dobitoci in viata lor, iar un Hermes, Prada sau channel isi pot cumpara si singure. Nu pot spune ca sunt in totalmente fericite, dar sa se casatoreasca cu-n dobitoc de care pe urma nu vor mai putea scapa numai pentru ca asa vor fi fericiti parintii? e corect oare? fetele care se casatoresc din motivele mai sus enumerate sunt fie proaste, fie se autosacrifica pentru ca sa nu vorbeasca lumea si parintii sa nu le mai cicaleasca. in acest caz, ce fel de parinti sunt aceia care isi impun copilul sa se casatoreasca doar pentru linistea lor sufleasca si nu mai conteaza cum va trai cu el mai departe

Ambasadoarea spunea...

Anonim(a), sa nu te superi, dar nici n-am avt rabdare sa citesc tot ce-ai scris. Cat despre ce am scris eu... a fost intr-un spirit de gluma.