joi, 2 octombrie 2008

Iubirea-i un chirurg!

Iubirea e un chirurg estetician grozav.
Face din orice femeie iubita, o femeie frumoasa.


Femeile, la adapostul unei relatii stabile, se infasoara frumos in 3 straturi protectoare de siguranta, se incalzesc cu rutina proaspat instalata si uita cand a fost ultima zi in care le-a vazut soarele machiate, uita ca au trecut luni (multe) de cand nu s-au mai tuns/vopsit sau, dimpotriva, isi trag niste tunsori de nici propria mama n-ar putea sa le minta ca-s dragute.

Invers proportional cu bibileala cu care se ingrijeau inainte de a intra pe Taramul relatiilor stabile se dezvolta o lene sora cu coma de a se mai aranja si de a mai arata ca inca le pasa daca sunt considerate femei atragatoare au ba. Eventual daca nefericitul partener mai are si neinspirata idee de a oferi tinerei un inel, salut si te-am pupat din mers! Femeia simte ca detine controlul, ca ce-i al ei, al ei ramane, ca el mergand pe strada nici n-o sa mai observe celelalte mandre, constient fiind ca acasa, printesa lui il asteapta calda si dragastoasa.

Ca in realitate printesa lui sta prin casa in niste pijamale rude cu salvarii, eventual si rupti intre picioare, o sa descopere curand. La fel cum o sa realizeze ca parca ochii ei sunt in neregula nerimelati si parul intins pana nu demult cu placa, cu fiecare fir de par aliniat perfect langa celalalt se transforma intr-o mot cocotat in varful parului, mirosind a ciorba greceasca. Nu-i bai! Printesa, printesa ramane! Chiar si cand umbla lalaie pe strada, infofolita ca o calugarita, mandra la bratul lui. Ca tot aia e! Si tot corpul ala sexy il are si cand se indoaie spaland veceuri, cand se lateste pe geamuri sa le spele si cand se intinde lenes langa tine, mirosind a orice vrei, numai a parfumuri fine nu.

Vrei sa spui ca te simti inselat ca la un magazin de unde stii ca ai vrut sa cumperi ceva anume si ai primit cu totul altceva? Vrei sa spui ca te simti mintit de cea care iti pregateste acum masa? Vrei sa spui ca te simti indus in eroare si ca marfa comandata avea vicii ascunse care ies acum la iveala? Abtine-te! Ca, daca te uiti mai atent, o sa observi ca femeia din bucatarie a tot aia care ti-a facut inima sa zburde in urma cu vreo cateva luni, un an, doi... Si daca te apropii putin de ea, o sa observi poate ca in brate iti tine copilul si ca nu i-a fost teama sa renunte la silueta/cariera pentru piticul asta care iti baleste camasile. Si daca, numai daca, nu esti un coclit la minte si un parazit libidinos, o sa poti sa vezi ca dincolo de privirea obosita sta pitita tot vrabiuta ta care te-a pus pe tine deasupra tuturor, tot bombonica ta care ti-a indulcit serile in care erai racit/obosit/deprimat, tot ratusca ta care te facea sa razi si sa plangi de bucurie in nenumaratele voastre vacante, tot zaluda ta dilie care a stiut ca pe tine te vrea pentru tot restul vietii si nu a avut urechi sa auda ce zic altii, tot frumoasa ta, de dragul careia te topesti si azi, daca te gandesti mai bine;;)
__________
Si butterflies;)

9 comentarii:

Anca Dionisie spunea...

O femeie-femeie...100%femeie, nu se ingrijeste,bibileste,"parfumeste" doar ca sa placa celor din jur,sau sa-si gaseasca perechea...O faci in primul rand pentru tine,din respect pentru propria persoana si datorita educatiei primite.
Eu nu pot sa ies din casa fara sa stau in oglinda"un secol"dupa cum se plang unii nemultumiti;)Imi aduc aminte ca inainte de nasterea piticutei m-am rimelat frumusel,m-am rujat si...push push,Anco! :))Din cand in cand ii ceream unei asistente sa-mi stearga rimelul ce se scurgea pe obrajii mei...de durere si de BUCURIE:)

Anonim spunea...

Parerea ta Anca , te contrazic si motivul unul singur: toate femeile si toti oamenii in general se pot numi "frumosi". Doar ca fiecare este in felul lui. Trebuie doar sa vezi acea frumusete de care da dovada, sa vrei sa o descoperi. Cat despre machiaj, sunt persoane care au frumusete naturala si nu sunt constiiente e aceasta astfel incat si-o ascund sub machiaj. Why is that ?

Ambasadoarea spunea...

Anca, eu sunt si nu prea sunt de aceeasi parere cu tine. Desi m-am exprimat ca si cum as generaliza, nu asta era intentia, nici nu am vrut sa se inteleaga (numai) ca femeile se aranjeaza pana isi intalnesc jumatatea si dup-aia "la revedere". Numai ca chiar asa e. Pentru unele dintre femei, chiar asa stau lucrurile.
Pe langa asta,mi se pare numa' bun sa poti sa te mentii departe de extreme;;)

Florin, nu cred nici ca toti oamenii sunt frumosi, ca te referi la interior sau exterior, nu are importanta. Parerea mea e ca iubirea ne face sa percepem pe un om ca fiind frumos si deosebit si ca in absenta ei, ii vedem exact asa cum sunt, poate urati ca dracu', poate zgarciti sau mai stiu eu cum.

Nu stiu ce coerenta am acum cand simt ca imi plesneste capul din toate incheieturile, da' ma-ntelegeti voi:)

Anca Dionisie spunea...

@florin-si cele zburlite ,mirosind a ciorba si sudoare ,de 200kg...???nici nu te poti apropia sa le cunosti...sufletul! Cat despre machiaj ,acesta nu inseamna sa te faci sorcova la nicio varsta,cat mai discret si natural,dar sa existe o urma ca te ingrijesti,ca-ti pui in valoare calitatile fizice,ca-ti pasa de propria persoana.
@ambasadoarea-Normal ca iubirea te face sa vezi frumosul dintr-o persoana.Insa drumul pana la acel sentiment incepe (la majoritatea)de la aspectul fizic(mai ales la cei tineri).Poate n-ar trebui sa fie asa,dar asta e realitatea...si te trezesti mai tarziu plangand din cauza vreunui frumos putred pe dinauntru...

Ambasadoarea spunea...

Anca, si tu vorbesti tot despre extreme, pomenind de una de 200 de kg, mirosind a sudoare... Sa nu uitam de persoanele normale, care se incapataneaza aiurea sa nu-si lase barbatii sa le vada nemachiate, care se trezesc cu o ora inaintea lui ca sa aiba timp sa se aranjeze. Asta mi se pare prea mult. Plus ca eu pomeneam de situatia concreta cand, odata mutati impreuna sau casatoriti fiind, ea nu mai manifesta acelasi interes de a se mai aranja ca la inceput.

Si eu cam tot asa sunt... incurajata fiind si de "beau-ul" meu care-mi spune ca sunt mai frumoasa nemachiata:D Si chiar il banuiesc ca spune adevarul;;)

Si, am uitat sa-ti zic, mi se pare prea tare ca te-ai dus sa nasti machiata si parfumata:) Super tare.

dramaqueen spunea...

Honey, n-o spun din dorinta de a coaliza dar stiu foaaaaaaarte bine la ce te referi. Si eu sunt una dintre "acelea" care in momentul in care s-a terminat cu intalnirile pe inserat la suculet si lucrurile au ajuns in faza de "strange-ti putin lucrurile ca sa le aduc si eu pe ale mele" se simte mai in largul ei in haine de bumbac in care, eventual, poate sa incapa si el, fara chimicale pe fata si fara spuma in par. Asta din cauza ca in momentul ala s-a depasit partea cu examinarea ambalajului, s-a vazut ca din punct de vedere calitativ continutul e corespunzator si exista o anumita certitudine gen "relatie stabila". Does this ring a bell to anyone? E clar ca n-o sa ma neglijez in asa hal in cat sa miros a sudoare si sa am impresia ca sunt apetisanta. Dar in acelasi timp, daca mainile mele miros a Domestos dupa ce am igienizat niste parti cheie ale casei, nu inseamna ca m-am transformat dintr-o zana intr-o cenusareasa. Sunt lucruri de bun simt si rezonabile pe care orice cuplu le ia ca atare. Si daca nu le ia asa... asta inseamna ceva.
Si in plus, mi se pare foarte tare sa arat intr-un fel in casa si in alt fel cand iesim undeva pentru ca atunci e ca si cum am juca niste roluri iar lui ii va placea intotdeauna s-o mai vada si pe "cealalta" si o sa se simta mandru sa vada transformarea. Si uite-asa se rezolva o mare problema a cuplurilor din ziua de azi, maica, si anume diversitatea.
I rest my case, your honour!
V-am pupat pe rimeluri si pe dermatografe!

Ambasadoarea spunea...

Partea cu rolurile vine ca o completare la ce am gandit da' n-am mai scris, ca-s proasta si batrana. Noroc cu tine:D Exact asa am facut eu aseara cand ne duceam la ziua lu' bu. Aranjata, parfumata, in rochita (!!!)cu parul aranjat frumos, alea alea. Nu mai zic ca pe langa el, si restul clanului Chirila au ramas masca. Si mamu ma adulmeca din 2 in 2 minute. Pentru ca miroseam a ceva de la tine;;)

Clopoteii tai n-au sunat la "batarflai"?

dramaqueen spunea...

Eh, normal c-au sunat, honey ;)
This is between us. Pu!

Dan Terteci spunea...

Just true!