joi, 26 martie 2015

Iris dixit

Mi-am dat seama că anul ăsta n-a venit postarea cu perlele irisești și că trebuie să repar urgent această defecțiune:p 
But wait, aud cumva o întrebare din sală? Cineva m-a întrebat cum este Iris la 4 ani și 4 luni? Sigur că îți răspund, ce să fac acum, fii atent: Iris la 4 ani și 4 luni e amazing, mi se colorează ochii cu apă de câte ori mă opresc o secundă să mă gândesc la asta:p E curioasă, vrea să știe (pelicanul zboară sus sau jos?, unde se duc gândacii iarna?, tu ce făceai când erai mică?), vrea să învețe (numeri cu mine până la o sută?, știu, hai să numărăm repede până la o mie!, hai să scriem cuvinte, și ea alege cuvântul, eu îi spun pe litere, ea scrie), e timidă, emotivă și fâstâcită dar și jucăușă, prietenoasă și directă. Îi place în continuare mâncarea, e tot ce-și poate dori un bucătar, laudă ce mănâncă prin orice mijloace:)) E în faza Barbie, Frozen și My little Pony, nu știu cum s-a ajuns aici:p Nu-i deloc ușor să-ți descrii copilul, dar ce văd la ea, cu toată obiectivitatea de care pot fi în stare, îmi place, o să fie o femeie grozavă, mititica mea:p Hai c-am cotit-o iar în lanul cu sirop, vă las cu:

Mami, albinele ne dau nouă miere. Dar gorilele de ce nu ne dau nouă banane?

La cină Iris ne explica o treabă importantă: întâââââi am fost bebeluuuș, am crescuuuut, m-am făcut copiiiil, dup-aia mă faaaac soră. Sora cui, fată? A ta și-a lui tati.

Ziua de 25 martie, va rămâne în istorie ca ziua în care Iris a folosit pentru prima oară strugurelul propriu exact așa cum trebuie: a făcut un cerc perfect pornind de sub nas până la bărbie, ocolind cu grijă buzele, de mai multe ori. Nu m-am hotărât dacă să-i zic că nu așa se face, cred că aștept adolescența și prima ei întâlnire cu un băiat, când sper că va folosi, înainte de-a o zbughi pe ușă, un ruj numa' bun pentru această ocazie:))

Mami, zăpada care cade din nori se transformă în puchini?

- Mami, după primăvară vine vara?
- Da, fată.
- Și-o să mergem la mare.
- Da.
- Eee, în sfârșit o să-mi pun sutienul. Apoi se uită sfidător la mine, ca și cum să nu îndrăznesc să fiu tâmpită, și zice: sutienul MEU, nu al tău!

- Ești o egoistă!, o aud spunându-i lu' Loli.
- Da' ce înseamnă egoist?, mă bag io în seamă, ca mama în borșul adolescentei.
- Să latri aiurea.

- Îi  zici și tu ceva frumos mă-tii?
- Fetru?

Vreau ciocolată de ridichi acasă, mami.

Aseară am visat un gândac care a venit în camera mea și a spus că aia e camera lui unde o să stea el cu prietenii lui și de-aia am plecat și-am venit la voi în pat. Ia de mai zi ceva!

- De ce-mi mâzgâlești agenda?
- Nu ți-o mâzgâlesc, ți-o fac frumoasă, spune candida fiică.

Me proud. Me happy. Of course.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pot sa zic altceva in afara de faptul ca este absolut bestiala???:)
Mona.
P.S.-Multumesc pentru pozele cu Barcelona.

doina spunea...

Mi-nu-na-ta!! Aia cu sutienul si cea cu egoista sint de ris cu lacrimi, ca mine, singura, la ecran :))