miercuri, 31 iulie 2013

O să avem un băiețel

 Răspunsul la întrebarea șiiiii, când îi faci un frățiooor?, varianta lungă. Varianta scurtă e not in this life:p

- O să aveți un băiețeeel!
- No, noooo way, poate dacă îmi pierd cumva mințile și las asta să se întâmple, altfel, no, no, no!
- Nțț, o să aveți un băiețel, ascultați aicea ce vă spun io, n-am greșit niciodată, îmi zise o femeie din parc cu verigheta(-i) atârnându-mi bălăngănitor deasupra palmei.

Poate dacă s-ar putea să faci copii fără să fii însărcinată. Poate dacă aș câștiga la loto sume inimaginabile. Poate dacă viața mea ar ajunge cumva să depindă de asta. Altfel, mno.
Problema e că un grăunte mini-mini-minuscul de îndoială, un grăunte cu dinți rânjiți pe care îl surprind câteodată frecându-și palmele de nerăbdare și încântare există (cum cred eu că există în orice femeie-actualmentedeja-mamă), iar el se hrănește cu fiecare dar cum să nu mai faci unul?, de ce să nu aibă și Iris un frățior?, cum să nu fie măcar (unde măcar-ul ăsta sună ca și cum și-ar pune ei uterul, vaginul, nervii, banii și tot la bătaie) 2 pe lume?, copiii cresc oricum, e mai bine să mai aibă un frate sau o soră, fă-l acum, cât se mai poate, o să regreți dacă nu, și ce dacă-i greu, trece!, și alte încurajări pe care îmi imaginam că le pot primi, cel mult, de la oameni apropiați mie. Ei bine, nu, bunica Alesiei din parc n-are nici o problemă în a-mi aminti aproape zilnic că timpul-trece-i-am-făcut-frățiorul?. Oi fi io aguridă, dar parcă nici nu aș zice cu voce tare unei femei de 67 de ani, care apropo, e mai vioaie și mai jucăușă decât mine, da' fă-l tu și lasă-mă-n pace pe mine!

N-aș crede că numai pe mine mă deranjează apucăturile astea și toate referirile la viața sexuală (că na, întâi a fost sexul și-apoi copilu'), dar am remarcat că parcul e oricum un stat libertin, cu convingeri ferme, dar proaste, în care cetățenii lui își permit orice și unde eu sunt, da, da, ce onoare!, un paria.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Vai de cate ori am auzit si eu intrebarea asta " pe cand o surioara lui Alex?" si altele pe tema asta, in conditiile in care fiul meu are numai 11 luni,si cat mi-am muscat limba sa nu le raspund ceva "frumos" inapoi
...oare daca am avea 2 copii ar intreba cand il facem pe al treilea?

nouatigaraelectronica spunea...

Daca tu nu te simti pregatita nu te lasa presata de altii...tu stii cel mai bine ce trebuie sa faci si sa nu faci in legatura cu viata ta si a familiei tale :)

Ambasadoarea spunea...

A, nu, cred ca atunci ar zice "ce ti-au trebuit 2 copii, nu vezi ce grea-i viata?!" :))

http://mihaela.farca.com spunea...

ioi! eu si doamna:))

Ambasadoarea spunea...

Nuuu, tu si restul lumii:))

Anonim spunea...

inca nu stiu pe nimeni care sa-l fi facut si pe al doilea si sa regrete. Sau altfel: eu am fost al doilea copil in familie, daca mama mea ar fi spus la fel?

Ambasadoarea spunea...

Si eu sunt tot al doilea copil (nu ma obliga sa folosesc asta impotriva ta :D). Daca mama ta ar fi ales ca mine, nu ar fi avut cine sa-si puna intrebarea asta, deci nici un rau nu s-ar fi produs :D

Anonim spunea...

eu ma gandeam la copiii mei, nu la tine :))

Ambasadoarea spunea...

Huh? :D