joi, 21 februarie 2013

Extragerea mamei de lângă copilul adormit

Grea treabă. Artă. Gimnastică. Finețe. Răbdare.

Pentru că, pare-se, trăim după regula cine-l naște, ăla-l culcă, iată-mă pe mine, seară de seară, luând calea patului, uneori bufnind, de cele mai multe ori zâmbind. După lugulugupupici mă întorc cu spatele la ea și-aștept izbăvirea:)) Apropo, am făcut un experiment: timp de câteva zile m-am uitat la ceas înainte să mergem la culcare. Concluziile au fost răvășitoare: în timp ce au apreciam că am stat cu ea 15-20 de minute, până să adoarmă, ceasul arăta 50-60. Tare, nu?:D

Treaba e așa. Adoarme, finally. Gândesc extragerea. Evaluez pericolele. Îmi calculez șansele, metodele. Cea mai mică greșeală va fi taxată și timpul șederii mele lângă ea, ca orbetele, se va prelungi. În unele seri e simplu, în altele ar fi, dacă și eu aș fi contorsionistă-magicianCă-levitatoare-șefă, pentru că din cuști închise cu lacăte și legate cu lanțuri scapi mai ușor decât din ghearele irisești. 
Tehnica mea (revoluționară de-a dreptul) e umătoarea: îmi scot un picior de sub pilotă, ușor, ușoooor, aștept câteva secunde, încerc să mă dezvelesc de tot, ea se apropie mai tare de mine, pufnesc pe nări, mă uit aiurea-n tavan și spre ușă cu jind, mă mișc juma de milimetru, nici un semn, prind tupeu și sar la 1 cm distanță de ea când mâna ei îmi aterizează pe ochi, aha, joci dur, ok, nu-i nimic, mă descurc, mă descurc, îi ating mâna, îmi trec capul pe sub mâna ei pe care o țin cu mâna mea dreaptă în timp ce piciorul drept îmi atârnă afară din pat într-o răsucire care nu părea posibilă (e foarte important să nu-i scap mâna din mâna mea), așa că alunec din pat ținând-o și când ating solul știu că-s la câteva secunde de libertate. DACĂ nu cumva aud undi duți, mami?. Dacă aud asta, am pus-o! Dacă nu aud nimic, îmi ridic mâna încet de pe mâna ei, răsuflu ușurată și-o zbughesc pe ușă rugându-mă să nu scârțâie parchetul, să nu respire câinele, să nu tușească vecinul de la 3 și-n general, să încremenească lumea toată cât să apuc și eu să fug din dormitor și să fiu safe în lumea mea de adult!

3 comentarii:

nouatigaraelectronica spunea...

Amuzant articolul dar si foarte adevarat!

Butterfree spunea...

din pacate imi prevezi viitorul:))))))

Anonim spunea...

Oh,da, imi suna tare, tare cunoscut :))
Stefania