luni, 9 aprilie 2012

The look

Privirea aia. Scanarea. 
Oriunde mergi cu copilul (altfel, poate nu e evident că te-ai reprodus și tu la un moment dat :p) ai parte de aceeași privire. Poți să fii în parc, pe stradă, în supermarket sau orice magazin, în vizită sau pe lună, nu vei scăpa. În 20 de secunde (maxim!) ești studiată din cap până-n picioare și deasupra capului îți atârnă implacabilă sentința good, bad or so-so mom.
Privirea poate spune în câteva secunde:
- câte pete de mâncare uscată ai pe blugi sau în păr
- dacă copilul a fost alăptat, cât și unde
- dacă și de cât timp părul tău e în paragină
- ce și cât mănâncă odorul
- dacă aveți haine de firmă sau nu pe voi
- dacă ești nearanjată, obosită, deprimată
- unde ai muncit înainte și, mai ales, cât mai stai acasă
- cât timp a trecut de la naștere și câtă burtă mai ai
ș.a.m.d.
Trebuie să știți că nu e cazul să stabiliți vreun contact cu vreuna dintre posesoarele the-look-ului pentru simplul motiv că ele s-au născut nemulțumite și-asa vor rămâne. Dacă ești pe trendul bio, ești ciudată și exagerată, dacă nu ești bio, ești ignorantă, dacă nu te muți în cabinete medicale, nu-ți pasă de sănătatea copilului, dacă rupi ușile lor, n-ai ce face cu banii, dacă nu l-ai alăptat, nu meriți să fii mamă, dacă ai alăptat, dar te-ai oprit (vreodată) copilul n-o să te ierte niciodată, dacă îi dai lapte praf o să ai un copil defect fizic și psihic, dacă-l îmbraci cu haine din bumbac, îl cocoloșești, dacă n-o faci, ești tâmpită, dacă accepți haine/jucării de la alții, ești o pomangiță, dacă nu accepți, ești proastă sau (prea) bogată, dacă țipi la copil (de frica că s-ar putea lovi în ceva, de ex) ești o mamă agresivă, dacă râzi întruna prin parcuri, ești sigur drogată, dacă umbli nearanjată prin lume, ești lame, dacă ești prea aranjată, sigur numai asta faci toată ziua, dacă îți iei copilul pe sus din raza acțiunii unui pumn mic de nisip, ești o antisocială cu aere de ariană, dacă-l lași să se joace cu toți copiii, ești inconștientă. Got it?

7 comentarii:

Ghid pentru parinti spunea...

Din pacate aceasta este mentalitatea:) Si tot din pacate,conteaza si parcul in care iti duci copilul:)

Ambasadoarea spunea...

Nu stiu daca exista loc pe fata pamantului unde sa nu ai parte macar de o mica scanare, asa suntem facuti pan' la urma :D

femeia fericita spunea...

hihiihihhi, tare, tare de tot.

Eduard spunea...

Si tu ai inceput sa simti privirea asta abia acum, de cand esti mamica? :)

Ambasadoarea spunea...

Eh, nu fix acum, da' parca-i mult-mult mai evident de cand bantuim atat prin parcuri :)

Andrada spunea...

Eu n-am privire, ca sunt departe, dar am un cuvant: DENATURATO! (sau, ca sa fiu mai accurate: DENATURAT-O!)

:D.

Hana spunea...

Buna,

Sunt Hana si reprezint Blogoteque.ro. Am descoperit recent blogul tau si mi-ar face placere sa iei si tu parte la proiectul nostru.

Blogoteque.ro a apãrut din plãcerea de a citi bloguri, din nevoia de a gasi cele mai noi si mai interesante articole si din dorinta de a promova blogosfera femininã româneascã.

Blogoteque.ro este un ziar de bloguri: adunã unele dintre cele mai interesante articole din blogosfera feminina si prezintã un fragment din ele pe site, citirea integului articol fiind posibila direct pe blogul original. Astfel cititoarelor le va fi usor sa aleagã ce doresc sã citeascã iar bloggeritele vor avea parte de si mai multi cititori si vizitatori pe paginile lor.

Te astept cu drag sa ne vizitezi.
Hana