duminică, 29 noiembrie 2009

Buletin de Galați (4)

Chiar în momentul ăsta sunt în plină desfășurare minunatele, strălucitoarele și preasimpaticele Sărbători ale Galațiului. Nu ați văzut în viața voastră ceva mai frumos, mai bine pus la punct și mai distractiv. Uitați de vacanța în Barcelona, Paris, Lisabona, Barbados, aici e adevărata viață! Pentru că vă place aerul curat, fix asta n-o să găsiți aici. Pentru că în Galați tot români trăiesc și unde-i românul, hop și micu' și cârnațu'! Dacă vă place să nu vă înghiontească lumea pe stradă, să nu vă fie frică că sunteți furați sau scuipați în cap de o gură spurcată plină de coji de semințe, iarăși, Galațiul nu e locul potrivit! Dar dacă vă încântă tarabele cu pernuțe colorate, dresuri, chiloți, sutiene, ceaune, farfurii, castroane, halviță, popcorn, turtă dulce, bancnote sau monezi vechi, bijuterii din argint sau nu, baloane, magneți, căciuli, păpuși dansatoare și căței mergători, sunteți invitații mei și vă garantez eu că o să regretați!

Și mi-am amintit de anii când așteptam cu sufletul la gură să vină aceste sărbători, prilej de a ieși din casă și a sta până mai târziu, ocazii cu care nu mă întâlneam prea des, și era și atunci multă lume pe stradă și circulația blocată, oameni beți pe stradă, țigani, ba mai mult, și pocnitori. Dar erau și care alegorice și noi mascați și tineri dansam pe stradă și cântam balade rock sau prin restaurante, baruri, cafenele și localuri, doamne, ah, ce viață mai duceam!... Era altceva, nene, altceva!

Acum, azi, am rezistat pe străzi maxim juma de oră. Cu greu. Cu un râs amar, cu o silă nesfârșită și cu ferma convingere că mama pițipoancelor locuiește în Galați și că e, din păcate, tot timpul gravidă.

4 comentarii:

Ivcelnaiv spunea...

Un om căra în spate
Un dram de naivitate.
http://www.ivcelnaiv.blogspot.com/

Primul blog de poezie naiva.

dramaqueen spunea...

Hon, asta ar fi unul din lucrurile care nu-mi lipsesc din Galati. De fapt, nu-mi lipseste niciun lucru din Galati, imi lipsesc doar persoane. ;)

Ambasadoarea spunea...

O, nu, hon, eu sunt sigura ca te-am ofticat, cumva te banuiesc si de faptul ca ti-ai smuls parul din cap de ciuda ca ai ratat sarbatorile astea preaminunate:)

Unknown spunea...

O ce am scapat ! Mi-a zis si soacramea ! Asta e ! Ma duc in Piata Mare si recuperez !