luni, 25 martie 2013

2y4m: doctorița Plușica vs Chef Isi

Își ia trusa de doctoriță și când merge la bunici și-i consultă pe toți de-i ia mama gaia: îi ciocănește în genunchi, se uită în ochii și urechile lor, le ia temperatura, le dă un siropel și la sfârșitul fiecărei operațiuni zice ezat!, ca și cum știe ea ce vede acolo, nu tre să-ți explice ție, muritorului de rând. Pacienți are de toate felurile, nu refuză pe nimeni, acum, de exemplu, consultă cu foc un castronel cu fulgi de cereale. Când nu e doctoriță reputată, e chef Isi, gătește în mai multe oale odată, face ceai în ceamnic și mă servește până fac broaște-n burtă. E foarte amuzant s-o văd în roluri, cum și le interpretează cu seriozitate.

Știe Pisicuță, pis, pis, pis, Cățeluș cu părul creț, O furnică duce-n spate, Iepuraș coconaș (în duet cu mine) și Cei trei purceluși (venit iupuuuuuuu, sufat casaaaa, pfffff, puțeusu ămas în fuduuu gooool :D).
Știe forme: pătat, hiunghi, țec, iminâ. Știe instrumente muzicale. Dintre litere o știe doar pe kappa, știu, e o rușine că nu știe încă alfabetul:p Știe animalele. Cântă. Dansează. Inventează. Povestește. Conversează.

8 martie 2013, a day to remember: am ieșit ca două gazele să luăm masa în oraș, am împărțit o salată, a fugărit toate baloanele care erau pe jos (ce bine că erau!), am înghițit nemestecat, ca de obicei, și m-am ridicat de la masă de nenumărate ori, ca de obicei, iar când să plecăm, aveam impresia că suntem acolo de 3 ore, dar abia trecuseră vreo 70 de minute:)) De-acolo am mers pe jos, era caaaaald și frumos, ne-am oprit de-un milion de ori să urmărească ea gândacii (ai dracu', că mulți mai erau!), ne-am oprit în toate parcurile din calea noastră și s-a cățărat pe toate alea, încântată. Ziua s-a sfârșit cu mă doae pițioadele, mami (cred că avea febră musculară:D). A fost o zi așa de mișto!

Se joacă cu jucăriile de nisip în casă și mă ia de mână să mergem să udăm cu stropitoarea care n-are apă florile de pe cearȘaful de pe pat. Mă duc, am de ales?!
Vrea să-i enumeri legumele din mâncare, i se pare foarte interesant și una din cărțile ei preferate e una deeeee... deeeee.... bucate (pentru copii).
Ne jucăm de-a v-ați ascunselea toți 3 și murim de râs. Cică se ascunde, se pune cloșcă pe un cub sau pe canapea și când întrebi oareeee undeeeee-i Iris? răspunde prompt aaaaaaaaici:))
În fiecare zi îmi trântește câte-o cerere de genul: tu cumpi cocoși abatsi și neghe, penthhhu mineee, maaaami. Sau citește (cică) dintr-o carte ceva de genul domnisoada Fifi e o vacă (așa o fi, ce știu io?!).
I-au răsărit ultimele măsele (alea de sus, deocamdată), cu surle și trâmbițe (adică febră și dureri).
Mâcați cânați e o comandă. De unde-a scos-o, ce i-o fi venit cu ea, nu știu, dar așa zice de niște luni încoace, ăsta e semnalul să ne-adunăm toți 3, să ne îmbrățisăm și s-o jumulim pe ea, ea fiind la mijloc, cârnăciorul, noi feliile de pâine:))
Și-am dus floarea și la teatru. Problema a fost că, deși credeam că mergem la Cei trei purceluși, am nimerit la Lebedele. Adică ceva mai nepotrivit pentru un copil așa mic, nu cred că se putea. Multe secunde în beznă, efecte sonore care mă speriau și pe mine, eh, ce să mai, nasol. A rezistat așa, cam un sfert de oră, până să se bocească și să se ceară acasă, la țoping sau la babae (plimbare) :D
Azi a desenat prima ei vietate, ea zice că-i ursuleț, cu ochi, gură, și-acolo jos, îngrămădite, picioarele, iar eu am țipat de încântare când am văzut:)) Îmi trebuie o ocupație:p

Funny words: pationi (pantaloni), ioieac (dovleac), mucuțițe (musculițe).
V-am zis cum stă treaba cu verbele la ea? Făcat (făcut), zicat (zis), ajunsat (ajuns), mirosat (mirosit).

2 comentarii:

Anonim spunea...

Dar este genial desenul! E foarte priceputa!

Ambasadoarea spunea...

nu?:))