marți, 10 iulie 2012

Ză queen of ză world

Sau cum un grup minunat de fete (întâmplător mame:p) te poate face să te simți așa.

E-adevărat, sunt genul de creatură dubioasă care nu știe să primească un compliment, care trântește o glumă sau schimbă subiectul doar ca să nu fie nevoie să se gândească prea mult la ce i se spune (de ce, de ce-mi spune așa, nu vede că mă simt prost?!). Nu că nu sunt conștientă de calitățile mele, dar nu suport să mi se amintească că-s vizibile :p

Ei, bine, ieri a fost altceva, ieri m-am bucurat ca un copchil lăudat în fața clasei de toate cuvintele frumoase care au curs înspre mine, am râs și-am privit în ceață ecranul laptopului și m-am lăsat antrenată în dansul lor pentru că merit, mă, pentru că mi-a fost și mie greu, pentru că m-am simțit singură și abandonată de persoane cărora legea le interzice să-mi facă asta, pentru că viața nu e mereu o felie de pâine de vatră, perfect coaptă și suficient de caldă cât să se topească pe ea bucata perfectă de unt minunat de cremos. Viața e și varză acră și negresă dubios de dulce și cam crudă și friptură de porc un pic uscată și cam sărată. 

Și-atunci când te aștepți mai puțin, se întâmplă o minune ca asta (o dată-n viață, mai mult ca sigur:p), și te trezești că-ți spun atâtea femei inteligente, mișto și pe care nu le-ai văzut niciodată la ochii personali (mai puțin una brunetă, cu râs de șinșilă alintată) că:
- ea (adică io) e dovada certa ca prieteniile legate spontan dupa 30 de ani sunt ca unicornu' - te indoiesti ca exista, pana cand dai nas in nas cu unu prin padure. Si zici: fratzica, cum este posibil sa fi trait in asemenea orbire? Iata ce creatura shturlubatica mi-a scos in cale soarta! Tot ce tre' sa fac e sa nu carecumva sa atentez la salbaticia ei. Si atunci, o lume minunata mi se va arata in fata ochilor. Ea (tot io:p) este exact lumea minunata de care aveam nevoie. Primeste din partea mea titlul de "cel mai aproape om din 2011", mai aproape decat camasa (de noapte)
- esti zvapaiata si copilaroasa si frumoasa si dragastoasa! Si mi-e drag asa, de tine, ca simt ca nu te-ai da in laturi s-ajuti omu' indiferent de situatie!
- e femeia care devine lider in price grup, pentru ca are argumente, nu-i e teama sa isi exprime parerile diferite si o face intr-un fel care te pune pe ganduri. Eu o vad ca pe juratul ala din filmele americane care, desi e singur impotriva curentului, la final ii converteste pe toti. 
A lu Florea iz zmart mah! Very zmart! Sii are asa un her wayyyy with words. O iubesc platonic pentru mega simtul umorului. :)
- e ambasadoarea noastra for freedom si asta o caracterizeaza cel mai bine, cred eu. imi pare rau ca nu o cunosc personal, e atata energie pozitiva in ce scrie, incat reuseste sa-mi transmita si mie chiar si in zilele mai proaste. e vesela si caustica, dar intr-un fel care mie imi place mult :)
e prietena cea mai buna din liceu. nu imatura, ci fara balastul maximelor si minimelor cu care te incarca inevitabil veata si altii, fara clisee, fara sfatosenie. a, si nu vorbim de liceul asta de-acuma, ci ala de pe vremea noastra! sau un fel de prietena cea mai buna a oricui: a scrisului, a povestitului, a mancatului cu pofta, a rasului cu zguduieli, a facutului misto de toate inclusiv de sine, a facutului de copil incredibil de frumos. si ca si cand asta n-ar fi de ajuns, iti mai tranteste cateodata cate una fix in moalele capului de razi si razi si razi si pe urma iti dai seama ca de fapt chestia aia haioasa e si profunda si interesanta, dar asa de amuzanta si iar razi si razi si razi... si-mi place de mor ca a te conversa cu ea seamana cu un meci de tenis intre doua minti ghiduse; aproape ca incepi sa te crezi si tu mai inteligenta in timp ce te discuti cu ea!
are sclipiri de geniu in replici si scriitura, are umor cu caru' (mult din el e din ala negru de tot:) ) si o Iris ca nimeni alta, mi-ar placea sa cocheteze mai mult cu exercitiul scrisului atunci cind simte doborita de cotidian si rutina, cred ca ar iesi ceva super.
- e un clafoutis
și multe, multe altele (am extras doar câteva, cu scopul clar de a mă lăuda cu nerușinare).

Și-așa, uite-așa, pam-pam, ziua ta devine pe loc frumoasă :p Sigur că tu știi că nu ești nici măcar pe jumătate din câte ți s-au spus, dar ce mai contează, taci din  gură, păstrezi secretul și aia e:)

5 comentarii:

Zâna Bună Rău spunea...

Dacă nu-s în grupul cela al tău, se pune că mi-ești simpatică? :-)

Ambasadoarea spunea...

Eh, da, cum sa nu?! Mai ales ca-i reciproca toata treaba :)

Ambasadoarea spunea...

ps: ce mai faci, cum iti mai e?:p

Zâna Bună Rău spunea...

Sunt bine, mulțumesc de întrebare. Aștept să se întâmple ceva :-) și sper să fie ceva
măreț ca să merite așteptarea.

Ambasadoarea spunea...

Maret sa fie atunci!
(si mai scrie si tu ceva pe blog, nu stii c-astept?:p)