luni, 23 iunie 2014

Cum să trăiești bucuria (falsă a) unui cadou (nașpa)

Așa, ți se întâmplă asta. Ești în fața faptului împlinit: primești un cadou care-ți provoacă o plăcere asemănătoare cu cea de a fi ciupită de ochi în toiul nopții de un monstru mic, fosforescent, cu degete mici, dar cu unghii lungi și ascuțite care are foarte multă răbdare și dorință de răzbunare (de ce te-a ales pe tine, asta nu mai știm, do you?:p).

Mdeci, o persoană căreia nu poți să-i spui fă, ești proastă, ce câcat de cadou îi ăsta?! îți întinde surâzătoare cadoul care face obiectul acestui scurt dar elocvent tratat. Poate să fie un tricou cu multe cruci imprimate (sau orice cu cruci. cineeee și decedeceeee ar îmbrăca dresuri cu cruci, căciulă cu cruci și orice altceva cu cruci-multe-cruci???). Sau un bibelou, știu, un cal-veioză, din ochi ieșind lumină roșie ațâțătoare. Sau vreo halcă de carne, tu fiind vegetarian. Nu știu, cadouri nașpa. Ce faci? Notează-ți:
- poți să te prefaci că leșini. de încântare. sigur, nu recomand să leșini de bucurie la vederea unui breloc. că atunci o să se creadă că îți vinzi leșinul ori gratis ori prea ieftin. Te orientezi și tu. Deci leșini, ratezi momentul cu îîîîîîîîîți plaaaaaceeee, siguuuuuur îți plaaaceee?, fix la tine m-am gândit când l-am văzuuuut, nu mai trebuie să joci nici un teatru, nimic, ești on the safe side (până data viitoare).
- spune OMGOMGOMG! suficient de des și de rapid încât să nu mai încapă nimic între, nici îndoiala că ai putea să zici, de fapt, OMG, ce cadou oribil!
- provoacă un accident. de emoționată ce ești, se-nțelege.
- spune că ai trecut în altă dimensiune spirituală și că pentru tine lucrurile materiale nu mai au nicio o valoare. ai grijă, totuși, să nu fii văzută prin oraș probând rochii și pantofi sau adulmecând poșete impecabile, mai scumpe decât apartamentul în care locuiești. nu cred că dă bine.

Sau poți să-i spui fă, ești proastă, ce câcat de cadou e ăsta?! și sigur data viitoare nu mai pupi (că na, persoana asta se va grăbi să-ți spună niște urări diferite de la mulți ani! și va ieși trântind ușa vieții tale, așa să-ți ajute dumnezeu! :D)

Nu mai faceți cadouri doar ca să vă aflați în treabă, cadouri fără gust, fără sens, fără personalitate, nimeni nu le apreciază, nimeni nu merită așa o dovadă clară de i-don't-give-a-shit-da-ți-dau-un-cadou-ca-să-nu-te-prinzi (sau mă rog, dacă merită, mă gândesc că nu ți-ar fi prieten). Nu mai avem 4 ani să ne încânte nu'ș ce chestie colorată. Nu mai avem nici 16 ani să ne hlizim la vreo lumânare parfumată. Și-n general, cred că am ajuns toți la vârsta când știm destule despre noi și despre cei care ne populează viața încât să nu mai facem gafe din astea. Hai că se poate. Chiar și când nu sunt bani.

Niciun comentariu: