vineri, 22 iulie 2011

Sharing

Poate interesează pe cineva. Și pentru că eu sunt în perioada în care descopăr (cu mirare) că nu toti oamenii știu ce știu eu (nu pentru că eu aș fi cu creierul mai mare și mai gras, ci pentru că, pur și simplu, din diverse motive, nu asimilăm aceleași informații, nu aveam aceleași preocupări, nu ne pasionează aceleasi lucruri, etc.) m-am gândit să fac puțin sharing:

1. Tenul meu a luat-o rara de când cu stresul nunții- pete, roșeață, piele uscată, straniu și urât și de netratat (sau da, pe bani mulți).
Până am descoperit  (după n încercări, n creme) că e bine merci doar cu apă termală și ulei de argan/migdale/avocado. Uleiul de argan-antirid (excelent), uleiul de migdale nu lasă peliculă grasă, intră bine și rapid în piele.
2. Nu mă (mai) interesează cosmeticele clasice, chimice, din comerț. Ce pot înlocui cu ceva natural, o fac.
Așa e scrubul pentru față și corp, un amestec de tărâțe+mălai+ulei de măsline, works just fine for me. Nu e singura combinație posibilă, se pot face cu cafea, alte uleiuri și alte nebunii.
3. Am înlocuit (poate de 1 an?!) dove-ul cu săpunuri naturale. Sunt de toate felurile, culorile, aromele.
4. Nu mai folosesc balsam de rufe- ori uleiuri esențiale, ori deloc. Pentru albit/dezinfectat (hainele Irisoiului) bicarbonat de sodiu (ăsta se poate folosi la oooorice-ți poate trece prin cap). Oricum merg pe deviza decât cu chimicale hainele ei, mai bine pătate :)
5. În loc de zahăr alb, fructoză sau glucoză.

Voi? Ce aveți să-mi declarați?

4 comentarii:

ada spunea...

eu am renuntat la carne/oua/lapte/fructe/legume din supermarket (a fost mai complicat pana am gasit "surse" de incredere prin satele din jurul brasovului).
cat despre cosmetice: castravete, miere, malai, ulei de migdale, etc. am trecut prin la fel de multe tentative nereusite de a gasi o crema care sa mi se potriveasca.
ma gandesc acum ca, in cazul meu, genul asta de schimbari (plus multe altele!) au aparut o data cu copilul. le apreciez, evident, dar inca se mai intampla sa visez la cafeaua tare si tigara (de fapt, tigarile) de dimineata + chipsuri/schaorma/cola/ etc... parca inainte viata avea alt gust :)

Carla spunea...

Nuci de sapun pentru spalatul rufelor, podelelor, mobilelor, jucariilor etc...

Otet in loc de balsam de rufe.

Zat de cafea pentru scrub facial saptamanal.

Ciuperca de kefir pentru kefir, in locul iaurturilor din comert. Caucazienii traiesc peste 100 de ani, datorita ei! ;)

Daca-mi mai amintesc si altele, revin...

evergreen spunea...

Mmmm... si eu merg pe masti naturale si pe scrub cu malai (mai ales pe picioare). Ulei de ricin pentru par si dermo-cosmetice de la farmacie, nu chimicale din comert.

Multe fructe si legume, dar se stie. Ceai de codite de cireste, doua cani pe zi, pentru digestie.

:*

Ambasadoarea spunea...

Pai avea alt gust, Ada, dar nu neaparat mai bun:) Eu am revenit la tigarile (de dimineata, pranz si seara) dupa abstinenta de 13 luni si n-as spune ca mi-am facut un bine:)

Ciuperca de kefir? Unde se gaseste, Carla? Spal si eu cu nuci, da' n-am facut altceva cu ele. De sila, in principal:)

Eu ceaiul de codite il foloseam pt (semi) cistite sau, ma rog, un disconfort in zona. Si-au avut efect, Evergreen, ele si alte combinatii de ceaiuri sau sucuri de legume+fructe, in scopul asta, ca sa evit pastile/antibiotice.