luni, 21 septembrie 2009

Cum ar fi să fim transparenţi?

Toată ziua, seara, dimneaţa. Să ne devină visele publice, străvezii.

Cum ar fi ca soţul tău să vadă filmul visului tău, ăla în care te-ai futut toată noaptea cu vreun fost prieten? Te-ar mai pupa dimineaţa uşor să nu te trezească şi te-ar mai înveli de la mijloc în sus?
Cum ar fi să ne vizionăm, noi şi toţi ceilalţi, visele în cinematografe, să ne vedem urmăriţi, omorâţi, fugăriţi, să vedem cum ni se fură pozele de la nuntă sau ciupercile din cămară, să îl vedem pe Cabral descheiat la prohab, foşti şi foste plângând, implorând, şi toate visele alea pe care uneori nici nu poţi să le povesteţi de complexe şi ciudate ce sunt, ci doar le vezi derulându-se în flash-uri prin faţa ochilor?!

Şi toate gândurile impure, laşe, pofticioase, egoiste, belicoase, ignobile şi fruste, lubrice, răzbunătoare sau doar rizibile, cum ar fi să fie transparente? Am mai avea prieteni, iubiţi, locuri de muncă?...

De asta nici sinceritatea nu se oferă în doză completă. Toate se trec, sau ar trebui să se treacă, prin filtrul bunului-simţ şi al nerănirii în mod gratuit pe ceilalţi.

6 comentarii:

Livia spunea...

Daca toate ar fi transparente am invata sa gandim cenzurat si asta ne-ar lua cateva zeci de ani. Inca suntem la etapa I, in care incercam sa ne "curatam" vorbele.

Liana spunea...

A, nu! Sa nu te puna mama lui Stalin sa inventezi procedeul. Ca nu ar dura mai mult de 3 zile sa apar in thelondonpaper pe post de neonazista asasinata in parc de toate rasele pe care visa sa le extermine (macar) din Londra cand crestea mare :P Asa ca, te roaga eu, nu mai gandi atat de departe :P

Razvan spunea...

Am deveni oameni...

Ambasadoarea spunea...

Sayuri, nu cred ca e posibila cenzurarea viselor, nicidecum a gandurilor.

Liana dear:)) Mesajul tau m-a facut sa ma opresc tocmai in punctul de a face public mecanismul si mijloacele lui de intrebuintare. Pentru tine si binele tau, o sa distrug toate dovezile, ca si cum nici n-au existat :)

Razvan, sau animale?

Liana spunea...

Stiam eu ca ma iubesti :D

Anonim spunea...

ma intreb si eu daca ar mai fi posibila iubirea... cred ca e posibil sa-ti cenzurezi gandirea... nu stiu visele... ma intreb daca oamenii cu mai putina imaginatie au visuri mai putine..sau daca oamenii foarte buni au vise mai demne.. de stravezit.