luni, 21 iulie 2008

Săgeată spre mare

Stiu ca va roade curiozitatea pana la os, ca ati plans inabusit de dorul meu, ca v-ati facut griji pentru mine. Ezîstă o esplicaţie! Am fost la mare. Cum care mare?! Marea mea;)

Traseul a fost urmatorul: Galati- Jijila- Costinesti- Neptun- Venus- Saturn- Vama Veche- Eforie Nord- Constanta- Galati again cu:(

Sa va spun, nu? Sa va spun tot-tot, nu?! Bineeee, iac-aşa:

- drumul a fost lung, timpul scurt (desi mi se dereglase creierasul de atatea aglomerari de locuri, oameni, situatii si nu mai stiam dupa 12 ore unde sunt, de cand sunt si daca ma mai recunoaste familia cand ma intorc)
- in Costinesti aglomeraaaaaattttt si nu erau furnici pe plaja, sa nu-i credeti pe ceilalti care va vor spune asta. Nu, nu erau furnici. Erau furnici-capre. Imense si infometate.
Baietii au fost profund deprimati. Nu erau femei pe plaja. Un lucru ciudat. In schimb, erau balene, ornitorincioace, vulpi si alte lighioane;). Barbatii nu aveau burta, nu aveau par pe spate si nici lanturi la gat. Ca tot imi amintii de asta, sa stiti ca am cunoscut Familia-Lanţ, unde marimea lantului era invers proportionala cu varsta membrilor familiei. Am fost invidiosi. Apa sarata, stiti voi. Cu alge si prezervative.
- din Costinesti am tulit-o spre seara la Liberty Parade, for ză fărst taim. Am mers pe jos de-am behăit pt. ca nu te lasa găborică sa intri cu masina. Greit. Lume nu multa. Puzderieeeeee. Agitatie, nebunie. Ajunsi in fata tarcului nu ne puteam hotari, unii voiau sa intre, altii ba, asa ca am facut un compromis si am intrat;) Intrare libera, doza de bere 6 lei, organizare bunicica, mancarica, bauturica, jandarmi destul de grijulii. Mai, a fost frumos, n-am sa zic ca nu. Still, e unul din locurile alea in care daca nu ajungi cand trebuie, te duci degeaba dupa. M-am zbantuit oleaca furtunos de pe un picior pe altul, nu am invatat datul cu sapa (stil de dans), am beut o bericica sau doua, uite ca nu mai stiu exact si am plecat.
- pe la 1 ne imbarcam spre Vama, unde urma sa ... innoptam. Mi s-a parut la un moment dat ca o sa ramana doar buletinele din noi, da' pula mea, am dat inainte cu tupeu. Vama plina, primitoare si zgomot de calitate, stiti doar. Am mancat si noi ceva sanatos, un kebab si o bere, mi-am luat cercei, pe la 3 cadeam din picioare. De somn. Asa ca ne-am impartit frumos in camere separate, eu am optat pt. aia cu tv, dar nu m-am lipit. Si da, ciudatenia pamantului, casa avea parbriz in loc de geamuri si banchete in loc de pat. Foarte ciudat, ne-am zis, dar somnul ne dadea tarcoale din toate directiile asa ca, dupa inca o repriza de ras, cele 4 perechi de ochi nu mai vedeau lumina. De la terasa din dreapta. Pe la 4 trageam de toate surubelele din masina (pardon, casa) disperata sa ajung mai repede afara. Usile blocate, geamurile sigilate bine, cheile nu! Intr-un final, ma salveaza Jedy, si nu, nu iesisem sa ma piş, eu sunt o printesa delicata, iesisem sa admir imprejurimele, sa numar corturile de pe plaja, sa meditez la cum o fi sa stai cu capul în mâini pe o bancă din mijlocul mării.
Treziti dupa un somn profund de vreo 80 de minute, am admirat un rasarit supeeeeerb, o nebunie de culori si o liniste dumnezeiasca care-ti ungea sufletul. Si ma simteam frumoasa. Nu eram:)


Dupa cafeluta, in ideea de a fi cat mai aproape de iesirea din Constanta, am fost in Euforie Nord, unde nu mai fusesem de pe vremea cand ai mei ma târau la mare si amintirile mele nu erau tocmai incantatoare legate de statiunea asta. Ei bine, amintirile mele si-au luat-o peste bot, pentru ca odata parcati (cu plata) am descoperit o Eforie curaţîcă si cocheta asa in felul ei, tare schimbata, cu preturi mai mult decat rezonabile, pe care o sa o recomand chiar daca n-o sa ma intrebe nimeni. Si da, poate va intrebati, dintre toate, Vama Veche e cea mai scumpa. Paradoxal.

Ca sa conchid (nu de alta, dar parca am senzatia ca o mana invizibila imi trage iar obloanele la opisorii mei bronzati), a fost frumos, intens, si cu nervi si cu glume, cu poze. Multe poze. Pe retina si in suflet. Da, si pe sony.

Ah, si sa nu uit, marea m-a intrebat de voi. De toti.
Sa stiti ca e mai curioasa decat o stiam si, sa nu-i spuneti, dar s-a ingrasat. Schhh...

6 comentarii:

Liana spunea...

Thank you >:D<

Ambasadoarea spunea...

Da? Pentru ce, ma?:)

Liana spunea...

Pentru ca ti-ai impartit marea (si) cu mine :)

Ambasadoarea spunea...

Nici nu se putea altfel;)

vyanna spunea...

pfu.. pana si de mine a intrebat.. trebuie sa-i fie dor pacatoasei! si mie mi-e.. dar sa nu ma spui.. >:D<

Ambasadoarea spunea...

Intreaba, barfitoarea... sunt sigura ca bate din degete a nerabdare pana va vede pe toti;)