sâmbătă, 24 octombrie 2009

My name is vâlvoi

Dacă ar fi să fiu o poezie aş vrea să fiu scrisă de Minulescu. Ştiu că la mine s-a gândit când a scris De ce-ai plecat?..., eu sunt fata cu părul vâlvoi care-a plecat când nici un glas nu a chemat-o. Şi mereu dau să plec când nici un glas nu mă cheamă. Nu vă străduiţi să mă convingeţi că nu, am confirmări că nu mă-nşel, şi ştiu sigur că peste tot, în dreptul cuvântului vâlvoi e trecut numele meu. De fapt, cred că aşa o să mă prezint de acum înainte. Bună ziua, eu sunt doamna vâlvoi! Îmi place cuvântul de mor. Ia, repetaţi după mine: vâââl-voooi. Nu sună a joacă, a vânt, a freamăt, a dezordine, a început, a vise, a altfel?! Ba da, sună, poate nu vă daţi voi seama din prima!:)

Voi ce poezie aţi fi daca-ţi fi? Sau dacă vi se pare prea complicat şi intim să-mi răspundeţi la întrebarea asta, ca să vă iert că nu mă consideraţi demnă de un răspuns, vă invit să-mi recomandaţi nişte poezii, sau doar nişte versuri, ce vă merge vouă la suflet.

(acest post este o elucubraţie şi trebuie luat ca atare!;)

5 comentarii:

CUVINTE RATACITE spunea...

Eu am ceva versuri ale unui cantec :

And I'd give up forever to touch you
Cuz I know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now

And all I can taste is this moment
And all I can breathe is your life
Cuz sooner or later it's over
I just don't want to miss you tonight

Şi aş renunţa pentru totdeauna sa te ating
caci stiu că ma simti cumva
Esti ceea mai apropiata de cer(rai)
Şi nu vreau să merg acasă chiar acum

Şi tot ce pot să gust este acest moment
Şi tot ce pot respira este viaţa ta
Caci mai devreme sau mai târziu se termina
Eu nu vreau să imi fie dor de tine in seara asta.

Poate si altele..dar cuvintele astea par a ma urmari des

dramaqueen spunea...

Tu ştii că eu nu sunt în stare să reţin poezii? Cre' că nu-s o fire lirică sau... nu ştiu. În schimb versuri de cântece ştiu cât pentru o viaţă de karaoke (nu sunt într-o pasă de modestie :D). Nu ştiu exact ce versuri mă reprezintă dar pot să-ţi spun ce-mi răsună azi în cap. Nişte versuri din "Anywhere" de la Evanescence:
Forget this life
Come with me
Don't look back
You're safe now
Unlock your heart
Drop your guard
No one's left to stop you

Si tot asa :). Pupz!

Cora spunea...

Eu as fi neaparat scrisa de Nichita. Zic "Leoaica tanara iubirea". As fi ales si "Amfion constructorul" dar nu vreau sa ridic suspiciuni :):)

Zuzu spunea...

Mie-mi place Vorbeste incet" a lui Eminescu.

Ambasadoarea spunea...

Giolly, daca nici mie nu-mi mai place Bacovia, inseamna ca nimanui nu-i:D Si cred ca-l si inteleg si-l stiu de muuuult, mult timp;)

Smilingelf, nu stiu daca era cazul sa-mi si traduci, dar apreciez:) N-am ascultat mult Goo Goo la viata mea, dar inteleg cum este sa rezonezi cu o melodie mai mult decat crezi ca o pot face ceilalti.

Hon, da, cred ca nu prea esti genul, niciodata nu ti-au placut poeziile in mod deosebit. Asa cum nici mie nu mi-a placut vreodata Evanescence in mod deosebit:)

Cora, recitind cu ocazia asta niste poezii de-ale lui, chiar par sa ti se potriveasca, atat cat stiu eu despre tine si cat am putut sa ghicesc din tine;;)

Zuzu, si mie-mi place Eminescu si l-am iubit din prima:) Din punctul meu de vedere, chiar nu e ... perimat.